Hoe maak ik zelf een website?

Vele mensen surfen dagelijks op het internet. Websites informeren mensen, maken mensen blij, doen mensen ontspannen. Wil je graag een website maken voor je organisatie, je werk of gewoon om je hobby ten toon te stellen. Het maakt niet uit om welke reden je een website wil maken. Het is gewoon leuk ook. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je nu zelf een website maakt. Have fun!

Gratis een website maken

Je hebt betaalde websites waar je een vast jaarlijks bedrag betaalt, maar er bestaan ook een hoop gratis websites. Betaalde websites geven uiteraard meer functies, en het is afhankelijk waarvoor je de website gebruikt natuurlijk dat je een keuze maakt. Ben je nog wat aan het uitproberen dan kies je best voor een gratis website.

Voorbeelden

In principe kun je met WordPress een gratis website bouwen. Het enige nadeel is dat je dan geen eigen domeinnaam hebt. Je krijgt namelijk een domeinnaam die gelijk is aan wordpress.voorbeeld.com. Niet echt professioneel dus.

Wil je je eigen domeinnaam en zelf een WordPress website opzetten? Kijk dan eens op deze website waar een goede handleiding staat voor het bouwen van een WordPress website.

Betaalde websites

Onderstaande websites zijn allemaal voorbeelden van links waar je een website kan maken. Dit zijn allen betaalde websites die meer opties bieden dan de gratis websites. Wanneer je voor je bedrijf een website maakt, is het de bedoeling om klanten aan te trekken en dus te laten zien dat je professioneel bent. Je website moet dus ook deze professionaliteit uitstralen. Belangrijk is dat je website eindigt op.nl. Dit wekt vertrouwen bij de klant. Daarnaast kies je best voor de naam van je bedrijf in de domeinnaam. Zo is de website heel eenvoudig terug te vinden, ook in zoekmachines.

Domeinnaam

Wanneer je een website gaat maken, heb je een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is eigenlijk datgene wat mensen moeten intypen om op je website terecht te komen. Dit begint altijd met www. of http://. Je hebt ook gratis domeinnamen, maar die zijn altijd wel langer dan de betaalde domeinnamen. Je hebt niet altijd de keuze. Een domeinnaam mag namelijk maar één keer in de wereld gebruikt worden dus mogelijk moet je je keuze qua naam wat aanpassen wanneer deze al bestaat. Een domeinnaam die eindigt op.nl kost gemiddeld zo’n 10 euro per jaar. Een lage kost waar eigenlijk veel tegenover staat. Om een domeinnaam aan te vragen surf dan even naar ‘123domeinregistratie.be’ of ‘Global Webhosting’.

Opmaak website

De opmaak van een website is niet moeilijk. Via één van de bovenstaande websites opent zich een programma en stap voor stap wordt uitgelegd wat je juist moet doen. Het enige wat je zelf moet doen is keuzes maken. Kies een titel, banner, foto’s, stijl, lettertype,… . Zorg voor een aantrekkelijke mooie website waar mensen lange tijd op kunnen vertoeven. Kies niet voor schreeuwerige kleuren of te veel plaatjes. Let ook goed op je schrijfstijl en overlaad mensen niet met overbodige informatie, te veel info doet mensen ook afhaken.

Tot slot

Nadat je de website hebt opgemaakt, laat deze uittesten door enkele mensen alvorens je hem online plaatst. Op deze manier kunnen foutjes nog opgespoord worden en krijg je de mening van anderen. Maak reclame voor de website want naamsbekendheid levert klanten of bezoekers van je website op. Hou je website ook up-to-date en plaats geregeld iets nieuws. Mensen houden van verandering dus jaarlijks de website in een nieuw kleedje steken is zeker ook een goed idee. Veel succes met je eigen website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.