Categorieën
Algemeen Educatie Entertainment

Hoe kan ik piloot worden

Kleine jongens en meisjes zijn vaak heel erg gefascineerd door vliegtuigen, ze dromen er dan ook van om piloot te worden. Sommigen maken deze droom waar en vliegen beroepshalve de hele wereld rond. Wil jij dit ook doen? Is dit ook jouw kinderdroom?

Droom

Voor velen is het altijd al een droom geweest om piloot te worden. Door omstandigheden komt het er dikwijls niet van. Een andere studie, een ander beroep, een andere leefomgeving en mensen verliezen hun droom uit het oog. Toch komt het op een gegeven moment weer opduiken, en het is nooit te laat om je droom na te jagen, of zeg maar beter te gaan navliegen.

Opleidingen

Er zijn verschillende opleidingen tot piloot mogelijk. Deze opleidingen gaan van privaat piloot tot lijnpiloot. Ook wanneer je dit louter als hobby wil doen, wat trouwens de meeste mensen doen, is het perfect mogelijk om een opleiding voor te volgen.

Privaat piloot

De opleiding tot privaat piloot is bedoelt voor mensen die als hobby willen vliegen als piloot. De opleiding bestaat uit een theoretisch deel (met examen), maar vooral uit een praktische opleiding. Binnen de 6 maanden na de start van je praktische opleiding is een medisch onderzoek verplicht. Dit dien je te ondergaan bij het Ministerie van Volksgezondheid. Voor de meeste mensen is dit onderzoek geen probleem. Een bril dragen is geen belemmering. Voor de praktische opleidingen vliegen leerlingen vliegtuigen van het type Cessna 150 en 152. Uiteraard vlieg je altijd onder begeleiding van een instructeur die ten alle tijden kan ingrijpen. Na je training volgt een examen. De meeste mensen slagen er na een 70 à 80 lesuren in om hun examen goed af te leggen.

Lijnpiloot

De opleiding tot lijnpiloot gaat duur in dagonderwijs, maar soms ook in avondschool. Met een diploma als lijnpiloot kan je dus betaald werk vinden als piloot en kan je mensen naar hun bestemming vliegen. Dit vereist wel heel wat meer leertijd dan de opleiding tot privaat piloot. Je moet met veel grotere, en meer ingewikkelde vliegtuigen leren vliegen. Neem hiervoor dus voldoende lestijd, en leg je examen pas af als je er echt helemaal klaar voor bent. Je instructeur staat altijd ter beschikking zowel tijdens je vluchten, als voor of na de lessen. Veel succes en vlieg ze!

Categorieën
Educatie Entertainment Info Wiki Maatschappij

Hoe maak ik zelf een website?

Vele mensen surfen dagelijks op het internet. Websites informeren mensen, maken mensen blij, doen mensen ontspannen. Wil je graag een website maken voor je organisatie, je werk of gewoon om je hobby ten toon te stellen. Het maakt niet uit om welke reden je een website wil maken. Het is gewoon leuk ook. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je nu zelf een website maakt. Have fun!

Gratis een website maken

Je hebt betaalde websites waar je een vast jaarlijks bedrag betaalt, maar er bestaan ook een hoop gratis websites. Betaalde websites geven uiteraard meer functies, en het is afhankelijk waarvoor je de website gebruikt natuurlijk dat je een keuze maakt. Ben je nog wat aan het uitproberen dan kies je best voor een gratis website.

Voorbeelden

In principe kun je met WordPress een gratis website bouwen. Het enige nadeel is dat je dan geen eigen domeinnaam hebt. Je krijgt namelijk een domeinnaam die gelijk is aan wordpress.voorbeeld.com. Niet echt professioneel dus.

Wil je je eigen domeinnaam en zelf een WordPress website opzetten? Kijk dan eens op deze website waar een goede handleiding staat voor het bouwen van een WordPress website.

Betaalde websites

Onderstaande websites zijn allemaal voorbeelden van links waar je een website kan maken. Dit zijn allen betaalde websites die meer opties bieden dan de gratis websites. Wanneer je voor je bedrijf een website maakt, is het de bedoeling om klanten aan te trekken en dus te laten zien dat je professioneel bent. Je website moet dus ook deze professionaliteit uitstralen. Belangrijk is dat je website eindigt op.nl. Dit wekt vertrouwen bij de klant. Daarnaast kies je best voor de naam van je bedrijf in de domeinnaam. Zo is de website heel eenvoudig terug te vinden, ook in zoekmachines.

Domeinnaam

Wanneer je een website gaat maken, heb je een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is eigenlijk datgene wat mensen moeten intypen om op je website terecht te komen. Dit begint altijd met www. of http://. Je hebt ook gratis domeinnamen, maar die zijn altijd wel langer dan de betaalde domeinnamen. Je hebt niet altijd de keuze. Een domeinnaam mag namelijk maar één keer in de wereld gebruikt worden dus mogelijk moet je je keuze qua naam wat aanpassen wanneer deze al bestaat. Een domeinnaam die eindigt op.nl kost gemiddeld zo’n 10 euro per jaar. Een lage kost waar eigenlijk veel tegenover staat. Om een domeinnaam aan te vragen surf dan even naar ‘123domeinregistratie.be’ of ‘Global Webhosting’.

Opmaak website

De opmaak van een website is niet moeilijk. Via één van de bovenstaande websites opent zich een programma en stap voor stap wordt uitgelegd wat je juist moet doen. Het enige wat je zelf moet doen is keuzes maken. Kies een titel, banner, foto’s, stijl, lettertype,… . Zorg voor een aantrekkelijke mooie website waar mensen lange tijd op kunnen vertoeven. Kies niet voor schreeuwerige kleuren of te veel plaatjes. Let ook goed op je schrijfstijl en overlaad mensen niet met overbodige informatie, te veel info doet mensen ook afhaken.

Tot slot

Nadat je de website hebt opgemaakt, laat deze uittesten door enkele mensen alvorens je hem online plaatst. Op deze manier kunnen foutjes nog opgespoord worden en krijg je de mening van anderen. Maak reclame voor de website want naamsbekendheid levert klanten of bezoekers van je website op. Hou je website ook up-to-date en plaats geregeld iets nieuws. Mensen houden van verandering dus jaarlijks de website in een nieuw kleedje steken is zeker ook een goed idee. Veel succes met je eigen website!

Categorieën
Educatie Entertainment

Tips voor een grotere biceps

Wanneer iemand je vraagt om je armspieren te laten zien, dan laat je de biceps zien. Iedereen, en vooral mannen dromen wel eens van grotere biceps. Biceps zijn voor veel mensen belangrijker dan bijvoorbeeld de spieren van de benen of rug. Dit omdat het vooral indrukwekkend is wanneer je duidelijk gevormde biceps hebt vooral fitnessgoeroes en bodybuilders zijn er gek op. Je hoeft niet te wanhopen als er amper wat te zien is aan je armen. Biceps kan je trainen. Veel succes ermee!

Wat zijn de biceps?

De musculus biceps brachii, de Latijnse naam voor biceps zijn de belangrijkste spiergroepen in onze armen. Voor ons ook wel bekend als de tweehoofdige armbuigspier of in de volksmond, de spierballen. Zoals de naam al doet vermoeden, met deze spieren buigen we onze armen, de bovenarmen. Naast het buigen van de elleboog zorgen de biceps ook voor het draaien van de pols en hand, en het voorwaarts heffen van de arm.

Trainen

Elke spiergroep kan je trainen. Door training worden spieren steviger, sterker en dus ook duidelijker zichtbaar. De klassieke trainingstoestellen in de fitness met gewichten helpen om je biceps te trainen. Belangrijk is om de training vol te houden. Spieren die 48 uur niet getraind hebben, keren terug naar de oorspronkelijke toestand. Blijven trainen is dus de boodschap voor jouw droomlijf.

Basisoefening

Er bestaan een basisoefening om de biceps te trainen. Deze oefening heeft de naam ‘De Barbell Curl’. Dit is een oefening die iedereen wel kent, en door fitnessgoeroes en bodybuilders tot hun basistraining hoort. De oefening is heel makkelijk en kan door iedereen uitgevoerd worden. De oefening gaat als volgt: Je neemt een halter met beide handen vast en je brengt het halter met beide handen gelijktijdig naar je schouders. Vaak zie je dat mensen de oefening verkeerd uitvoeren. Ze gooien bijvoorbeeld het halter met een luide smak op de grond. Of men doet veel herhalingen met een te licht gewicht. Om het maximale uit de oefening te halen, is het belangrijk om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Knijpen

Wanneer je de handen naar de schouders brengt, en de biceps dus volledig aangespannen zijn, is het belangrijk om te knijpen. Je zal een grotere spanning voelen en dit kan pijn doen, maar zo train je de biceps nog effectiever. Let er ook op dat je ellebogen niet naar voren zijn gebogen. Wanneer je onderarmen helemaal verticaal staan, dan rusten de biceps uit. Er staat dan geen enkele spanning op je biceps, omdat het gewicht op de handen steunt.

Plaatsing van de pols

Sommige mensen krijgen last van de polsen door het uitvoeren van deze oefening met een rechte stang. Dit heeft als eenvoudige verklaren dat de stand van de polsen verkeerd is. Zoek uit welke houding voor jou de meest comfortabele is. Wanneer je echter te veel last hebt, kan je een licht gebogen stang gebruiken.

Tot slot

Bezin eer je begint, is een gouden tip die ik hier nog wil meegeven. Ga niet zomaar aan de slag met halters en gewichten, maar vraag raad aan de sportinstructeur in je fitnesscentrum. Zo vermijd je ongelukken of blessures door te werken met verkeerde of te zware gewichten. Wees je ook bewust van het effect van je training. Je krijgt niet meteen enorme biceps zoals bodybuilders. Maar stel jezelf de vraag, hoeft dit ook? Niet iedereen is gemaakt om zulke biceps te hebben. Hou van je lichaam, en vooral geniet van je training!

Categorieën
Entertainment

Wat te doen wanneer je ziek bent en je verveelt?

Het overkomt ons allemaal, we hebben de griep te pakken en de huisarts schrijft ons een week thuis. Leuk, denk je in eerste instantie, een beetje uitrusten. Maar na twee dagen begint het toch wel al te knagen, en steekt de verveling de kop op. Wanneer je langdurig ziek bent kan ook de verveling toeslaan. Wij zetten alvast enkele zaken voor je neer die je misschien wat van die verveling kunnen afhelpen.

Rust uit!

Eerst en vooral is het belangrijk goed uit te rusten want ziek zijn is een alarmsignaal dat je lichaam uitzendt. Vaak werkt oververmoeidheid en een ongezonde levensstijl dit in de hand. Neem dus alle tijd die je nodig hebt om je lichaam weer te doen aansterken. De nodige medicatie, voldoende slaap en rust zullen je lichaam weer doen herstellen.

Vermijd licht en geluid

Vele mensen gaan op de bank voor de TV liggen wanneer ze ziek zijn. De bank is een goed idee, maar de TV is dat minder. Dat geluid en licht zijn te vermoeiend voor je lichaam want net wanneer je ziek bent heeft je lichaam totale rust nodig. Al die invloeden van buitenaf kan je best missen. Al mag je natuurlijk wel eens een filmpje omzetten om de dag door te komen.

Heb je nog kleine kinderen in huis, stuur dan je partner met hen erop uit zodat jij wat slaap kan inhalen. Een fietstochtje, naar het zwembad of de speeltuin, zij zullen er erg van genieten en jij van die verdiende rust vast ook.

Lezen

Lezen is een unieke manier die mensen verkiezen om te ontspannen. Vaak komt dit er niet van met hun drukke levensstijl. Bij ziekte kan je de tijd nemen om je lievelingsboek bij de hand te nemen en uit te lezen. Of laat iemand je favoriete tijdschriften van vroeger brengen.

Een oude hobby?

Misschien heb je wel een oude hobby die je tijdens je ziekte (kort of langdurig) weer kan of wil oppakken. Wij zetten enkele vaak voorkomende hobby’s voor je op een rijtje. Of misschien zit er iets tussen dat jouw nieuwe hobby wordt?  

 • Puzzelen.
 • Kruiswoordraadsels en woordzoekers.
 • Postzegels verzamelen en ordenen.
 • Juwelen maken.
 • 3D wenskaarten maken.
 • Met klei iets boetseren.
 • Breien en haken.
 • Kleding herstellen.
 • Je Frans/Engels/Duits opfrissen.
 • Schilderen.

Andere bezigheden

Naast bovenstaande activiteiten zijn er nog tal van andere zaken die je kan doen om de verveling tegen te gaan.

 • Post en rekeningen doornemen/sorteren.
 • Vakantiekiekjes in een album kleven.
 • Kledingkast uitsorteren.
 • Nieuwste vakantiebestemming uitkiezen.
 • Muziek beluisteren.
 • Thuiscursus volgen (er zijn er heel wat te vinden op internet).
 • Nieuwe receptjes opzoeken (om te maken wanneer je genezen bent uiteraard).

Veel plezier ermee, maar eerst en vooral veel beterschap!!

Categorieën
Sarah en Abraham

Cadeau ideeën voor Sarah en Abraham

Wordt je moeder, vader, zus of broer binnenkort vijftig jaar? En ben je op zoek naar een origineel cadeau? Misschien wil je wel eens afwijken van de normale cadeautjes en voor deze speciale verjaardag eens goed voor de dag komen, dan heb je misschien wel wat aan onderstaande tips. Stuk voor stuk originele ideeën voor een bijzondere verjaardag. Op 50JaarCadeau.nl staan erg leuke suggesties overigens.

Categorieën
Sarah en Abraham

Cadeau suggesties voor een 50 jarige

Een cadeau vinden voor een kersverse Abraham of Sarah is lastig. Een gemiddelde 50 jarige heeft het meeste wat hij wil al in zijn bezit of heeft het niet echt nodig. Wat deze 50 jarigen meestal nog wel leuk vinden is een persoonlijk cadeau, of bijvoorbeeld een dagje uit. In dit artikel staan een aantal producten en belevenissen die leuk zijn om te geven aan een 50 jarige.