Categorieën
Educatie

Hoe kan ik goed leren voor een online cursus tips

Een online cursus, bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal, is een populaire manier die gebruikt wordt om op een zelfstandige wijze jezelf bij te scholen in een bepaald onderwerp. Het voordeel van een online cursus is dat je die kan volgen wanneer je er de tijd voor hebt. Je kan dit doen wanneer je eens een vrije middag hebt, of ’s avonds als de kids in bed liggen. Bij zo’n online cursus horen meestal ook enkele huistaken en tenslotte ook een test of examen om te toetsen of je de onderwerpen uit de cursus allemaal begrepen hebt. Dit is toch wel belangrijk omdat je vaak na het volgen van zo’n cursus een attest verkrijgt. Hoe kun je je nu voorbereiden op zo’n online test? Wij zetten enkele hulpmiddelen voor je neer in onderstaande alinea’s.

Overzicht

Een onlinecursus bestaat meestal uit verschillende onderwerpen/lesreeksen die je op eigen tempo kan afwerken. Wanneer je alle thema’s doorlopen hebt, en klaar bent voor de test is het belangrijk voor jezelf om een goed overzicht te krijgen van het totale te kennen pakket. Maak voor jezelf een schema met alle onderwerpen, en schrijf onder elk onderwerp de kernwoorden die belangrijk zijn, en maak voor jezelf een rode draad doorheen de cursus.

Samenvatting

Net zoals je met een gewone cursus zou doen wanneer je deze zou moeten instuderen, kan je een samenvatting maken over de onlinecursus. Probeer in eigen woorden deze samenvatting te schrijven. Zo onthoud je de dingen ook het best.

Begrijpen

Zoals bij elke les die instudeert geldt de gouden regel, zorg dat je de leerstof begrijpt. Wanneer je iets niet begrijpt, kan je deze stof ook niet instuderen, want die dringt dan niet helemaal door. Om iets helemaal te begrijpen kan je er iets extra over opzoeken, een boek over lezen, raad vragen aan iemand. Vaak is er bij zo’n onlinecursus ook de mogelijkheid om vragen te stellen of te mailen met een onlinecoach die de cursus begeleidt. Wees niet bang om vragen te stellen, enkel zo kan je bijleren en het onderwerp volledig onder de knie krijgen.

Herhalen

Wanneer je alle onderwerpen samengevat hebt, alles doorgenomen hebt en de leerstof goed beheerst, kan je als laatste nog eens alles goed herhalen. Op deze manier kan je vol zelfvertrouwen en met een goed gevoel aan de test beginnen. De mens wil van nature wanneer je aan iets begint, dit ook succesvol afwerken. Dit geldt ook voor een onlinecursus. Bovendien spendeer je ook geld aan zo’n cursussen en wil je er dus ook dat certificaat of attest voor halen.

De test

Je bent er nu helemaal klaar voor, je kent alle onderwerpen en je scoort goed voor je test. Belangrijk is om je blijven te verdiepen in het onderwerp van de cursus. Zo blijft de cursus ook hangen en kan je er later nog meer vruchten van afwerpen. Misschien wel voor de volgende onlinecursus die je gaat volgen!

Veel succes ermee!!

 

Categorieën
Info Wiki

Tips om uit te vinden of iemand liegt

Niemand houdt van leugens, en wil indien er sprake van is zo snel mogelijk de persoon die leugens verspreidt ontmaskeren. Het is niet altijd even makkelijk om uit te vinden of iemand nu al dan niet liegt en bijvoorbeeld van je houdt of niet.. Lichaamstaal, intonatie, manier van bewegen, er zijn een aantal kenmerken die je een heel eind op weg kunnen helpen om uit te vinden of iemand liegt of gewoon de waarheid spreekt. Dat laatste daar hopen we natuurlijk allemaal heel erg op want een wereld met alleen maar eerlijke mensen, daar droomt éénieder toch van.

Lichaamshouding

Mensen die liegen nemen vaak een ietwat onzekere teruggetrokken houding aan. Dit komt omdat ze diep vanbinnen weten wat ze doen verkeerd is, en hun lichaam reageert hierop door een beetje te verkrampen. Je merkt ook dat ze vaak geen blijf weten met hun armen of handen, en dat ze wanneer ze rechtstaan moeite hebben om te blijven stilstaan.

Ogen

Ogen zijn de spiegels van de ziel wordt altijd gezegd, en dat is ook echt zo. Mensen die aan het liggen zijn durven het zelden aan om iemand recht in de ogen te kijken. Liegen en iemand recht in de ogen kijken, daar is heel wat lef voor nodig. Mensen die de waarheid niet vertellen, kijken vaak weg omdat ze je niet aan durven kijken. Ook kunnen ze zich fixeren op één punt of beginnen praten met hun blik op de grond gericht.

Manier van praten

Mensen die een leugen aan het vertellen zijn, praten doorgaans sneller, struikelen over hun woorden, en je kan ook enige aarzeling in hun stem of verhaal herkennen. Ze hebben ook de neiging om van de hak op de tak te springen, en hopen zo dat niemand ingaat op het verhaal dat ze ervoor verteld hebben. Uiteraard zijn ze bang als mensen meer vragen gaan stellen, dat ze door de mand gaan vallen, en mensen hun oorspronkelijke verhaal gaan wantrouwen. Wanneer mensen aan je verhaal beginnen twijfelen of dingen ontdekken die niet kloppen, raken ze al snel interesse kwijt, en vermijden contact. Niemand wil tenslotte graag omgaan met leugenaars, uit dergelijke relaties haal je niets.

Leugendetector

Zoals je vaak op TV ziet bestaat er ook zoiets als een leugendetector die men dan gebruikt om moordzaken op te lossen. In de dagelijkse praktijk heb je hier natuurlijk niet veel, maar het is wel interessant om te weten dat zo’n leugendetector geen 100% sluitend bewijs levert. Een legendetector werkt namelijk op de prikkels die worden uitgezonden door de zintuigen. In angstsituatie, bij woede of verdriet reageren onze zintuigen, daarom is iemand niet meteen schuldig aan een misdrijf. Op grond van enkel de uitslag van een leugendetector wordt iemand dan ook niet alleen veroordeeld.

Tot slot

Liegt iemand nu of vertelt iemand de waarheid? We weten het allemaal graag, maar het blijft een moeilijk gegeven. Uit bovenstaande signalen kan je wat opmerken, maar niks is zeker. Je kunt enkel maar mensen het voordeel van de twijfel geven en als je zelf eerlijk bent, hopen dat mensen dit ook zijn.

Categorieën
Educatie Lifestyle Zorg

Tips om je nagels te verzorgen

Je handen zijn je visitekaartje zegt men wel eens en eigenlijk klopt dat ook wel. Iedereen knapt toch af op onverzorgde lelijke en vuile nagels. Je nagels krijgen heel wat te verduren en hebben dus een basisverzorging nodig. Ook met ouder worden breken nagels al eens wat makkelijker af. Hoe je nagels in een goede conditie te houden, beschrijven we in dit artikel.

Nagelbijten en roken

Hebt u de vervelende gewoonte om op u nagels te buiten, of komt dit naar boven als u stress heeft. Kap hiermee! Je maakt je nagels ongezond en lelijk van vorm. Bovendien kunnen nagelriemen makkelijker scheuren en breng je allerlei bacteriën van je mond over op je nagels/vingers. Ook roken moet je trachten te vermijden. Van roken krijg je gele vingers en nagels, en een mooi zicht is dat nu ook niet hé.

Basisverzorging

De basisverzorging van je nagels bestaat uit het bijknippen van de nagels met een nagelknipper of nagelschaartje van zodra er zich vuil achter de nagels begint op te hopen. Sommige mensen hebben hun nagels liever heel kort, anderen iets langer. Dat is iets wat je zelf moet uitmaken, zolang de nagels er maar verzorgd uit zien. De vorm van de nagel moet ovaal zijn, bij de tenen is dit recht.

Extra bescherming

Nagellak is niet schadelijk voor de nagels dus dit mag je gerust altijd gebruiken. Breng nagellak wel altijd op een mooie manier aan, anders ziet het er ook maar slordig en onverzorgd uit. Kies voor een kleur die bij jou en het seizoen past. Voor extra bescherming bestaat er speciale nagellak die de nagel beschermt en verstevigd. Soms kan dit nodig zijn na bijvoorbeeld een erg koude winter, of een veelvoudig gebruik van nagellak.

Schoonheidsspecialiste

Vind je het zelf moeilijk om je nagels te verzorgen dan kan je dit ook aan een vriendin vragen. Laat je dit werk liever aan een professional over dan kan je uiteraard terecht in een schoonheidssalon. Zij zullen eerst en vooral je nagels reinigen en op de juiste manier verzorgen. Daarnaast zullen ze je ook een aantal tips meegeven over de verzorging van de nagels, en enkele goede producten.

Tot slot!

Mooie verzorgde nagels geven een positieve indruk van jou als persoon. Niemand wil graag de hand schudden van iemand met vuile nagels. Geregeld de nagels knippen, eventueel vuil verwijderen en een mooi kleurtje op de nagels doet wonderen. Succes ermee en veel plezier!

Categorieën
Educatie Liefde en Gezondheid Zorg

Welke oefeningen kan ik doen tegen rugpijn?

Alweer rugpijn, vervelend en niet altijd even makkelijk om op te lossen. Er zijn diverse oorzaken van rugpijn, de één al wat makkelijker te behandelen dan de andere. Eerst en vooral is het belangrijk de oorzaak op te sporen. Daarnaast kan je de rugspieren verstevigen en de rug soepeler maken door een aantal oefeningen dagelijks uit te voeren. Wanneer je een rugletsel heb is het belangrijk om dit vooraf met je arts of fysiotherapeut te bespreken. Hij kan je vast ook enkele adviezen meegeven.

Oorzaken rugpijn

Veelal ontstaat rugpijn door een verkeerde belasting van de rug, meestal de onderrug. Mensen die vaak van deze lage rugpijn last hebben zijn mensen met een zittend beroep of vaak in dezelfde houding een bepaalde beweging uitvoeren zoals chauffeurs, kantoorpersoneel, zorgverleners, computerprogrammeurs, … .  De rugspieren worden overbelast door de voortdurend verkeerde houding en hierdoor worden de wervels in een verkeerde positie geduwd. Hierdoor komen zenuwen knel te zitten en ontstaat rugpijn.

Naast deze overbelasting van de lage rug bestaan er uiteraard nog andere mogelijkheden waardoor je rugpijn kan hebben. Denk maar aan een ongeval, breuk of barst, hernia, lumbago, nierpijnen,… . Overbelasting herken je als de pijn om 1 plaats zit en als die vooral voorkomt als je stilzit. Twijfel je, dan raadpleeg je best een arts. Deze kan om zeker te zijn na een klinisch onderzoek ook een foto laten nemen van de rug.

Oefeningen

In deze alinea beschrijven we enkele oefenen. Deze zijn bedoeld voor mensen zonder letsel en met lage rugpijn. Misschien heb je wel een letsel, maar als de oefeningen zijn goedgekeurd door je arts of fysiotherapeut kan je deze gerust ook gebruiken om je rugspieren te versterken.

Waarom?

Je denkt misschien dat je met rugpijn moet rusten tot het helemaal over is, dat is helemaal niet waar. Je moet juist in beweging blijven. Door het doen van juiste oefeningen kan je meteen verlichting van pijn voelen. De oefeningen zijn gericht op het ontspannen van de spieren en bewuste spiergroepen tegelijk te gaan versterken. Door deze oefeningen voorkom je pijn in de toekomst, en verlicht je de pijn die nu aanwezig is.

Let’s start!

  1. Oprekken van de lange rugspieren
  • Ga op een matje plat op de grond liggen en strek u helemaal uit met de armen naast het lichaam. Let op uw ademhaling. Probeer gedurende alle rugoefeningen ontspannen te zijn.
  • Trek het rechterbeen met de knie naar uw linkerschouder toe door met je handen de knie naar de schouder te bewegen. Buig je hoofd naar voren waardoor de kin de borst raakt. Breng de knie zo ver mogelijk naar de schouder en ga dan weer in de rusthouding liggen. Herhaal dit met de rechterkant. 4 reeksen van 10 tellen. Doe vervolgens dezelfde oefeningen maar met de 2 knieën tegelijk en ontspan weer.

2. Het oprekken van de onderste lange rugspieren

  • Ga terug in de lighouding liggen. Plaats de voeten plat op de grond zo dicht mogelijk bij u achterwerk. De knieën staan dus omhoog naast elkaar. Kijk naar een punt op het plafond en hou de rug recht. Hou dit een 10-tal seconden aan en ontspan weer. Herhaal dit enkele keren.
  • Ontspan weer.

3. Zorgen voor ruimte tussen de wervels

  • Ga op handen en knieën zitten met de handen recht onder de schouders, en de knieën onder de heupen. Draai de handen met de vingers naar elkaar toe waardoor de ellebogen nu naar buiten staan. Kijk naar voren en hou je hoofd recht. Zak nu met het hoofd langzaam naar beneden naar de handen, maar blijf zo veel mogelijk naar voren kijken. Tijdens het zakken adem je uit. Stop op een hoogte van ongeveer 5 centimeter boven de handen.
  • Ga terug in de kruiphoudingen (op handen en voeten) zitten en adem enkele tellen diep in en uit.
  • Sta recht en wandelen even rond.

 

Veel succes met uw oefeningen!!

Categorieën
Aandelen en investeren Financieel en Economie

Snel verkopen van je huis super tips

Wanneer de markt slecht is kan het moeilijk zijn om je huis te verkopen. In dit artikel staan een paar tips die je misschien kunnen helpen. Het belangrijkste advies dat ik kan geven is dat je de verkoop zoveel mogelijk aandacht moet geven. Hoe je dat kunt doen? Hieronder staan wat suggesties. In dit artikel over je huis verkopen staan wat extra tips.

Tips snel verkopen van je huis

Ga flyeren in je eigen buurt. Je buren zijn misschien al jaren lang op zoek naar een groter of juist kleiner huis. Zo’n wenst wordt vaak niet kenbaar gemaakt, het is meer een sluimerend gevoel van: misschien komt er ooit een leuk huis op ons pad. De kans bestaat dat ze niet in krantjes van de makelaar kijken. Als je toevallig mensen treft die graag in dezelfde buurt blijven, maar wel in een ander huis willen wonen, dan zit je goed.

Je kunt zelf een leuke advertentie maken in Word bijvoorbeeld. Zet 4 van deze advertenties op één A4-tje en laat deze 500 keer uitprinten en breng ze in de buurt rond. Misschien krijg je de krantenbezorger ook wel zover in ruil voor een kleine fooi. Je kunt je advertentie ook laten drukken op visitekaartje. Dit kost niet zoveel en je kunt er zelf altijd wat meenemen om aan bijvoorbeeld vrienden en bekenden te geven wanneer je ze tegenkomt.

Je kunt via social media je bericht laten verspreiden door vrienden en bekenden. Je kunt zelfs een leuke bonus aanbieden voor diegene die je huis helpt te verkopen. Vooral Nederlanders zijn daar gek op :).

Je kunt de supermarkten afgaan en daar een leuke advertentie ophangen.

 Je kunt in andere openbare gebouwen adverteren. Bijvoorbeeld een bibliotheek, een universiteit of bijvoorbeeld het gemeentehuis.

Je kunt een stapeltje advertenties verspreiden onder vrienden en bekenden in andere steden. Het kost weinig moeite voor ze om deze op te hangen in de supermarkten of in het gemeentehuis. Het wordt extra leuk voor ze als je het via de post opstuurt, met een leuk briefje erbij. Een bonus in het vooruitzicht stellen is uiteraard altijd leuk.

Het belangrijkste is dat je mensen aan het praten krijgt over je huis. Voor elk huis is er een koper, hij moet alleen gevonden worden.

Bovenstaande tips zijn heel praktisch en zijn ook nog eens behoorlijk goedkoop. Ideaal toch? Het kost alleen even wat moeite om het voor elkaar te krijgen.

Mocht dit niet helpen dan kun je altijd de hulp inroepen van bedrijven zoals woonbuzz. Deze bedrijven bieden je de garantie dat ze je huis verkopen. Mocht dit ze niet lukken, wat uitzonderlijk is, dan krijg je de investering die je gedaan hebt terug.

Categorieën
Financieel en Economie

Online geld verdienen en enkele belangrijke lessen

Online geld verdienen klinkt altijd zo mooi. Het kan echter ook daadwerkelijk zo mooi zijn. Wereldwijd zijn er verschillende mensen multi-miljonairs geworden door een bepaald idee online te brengen. Mensen die meer dan 10.000 dollar per dag binnen halen via een simpele website.