10 jobs die eeuwig blijven bestaan!

Weet je niet goed welke opleiding je moet gaan volgen, of wil je van baan switchen maar wil je deze keer kiezen voor werkzekerheid? In dit artikel bespreken we de top 10 van jobs die altijd zullen bestaan, hier zal je dus altijd werk mee vinden, gelukkig bestaan er nog zekerheden in het leven.

1. Dokter

Mensen zullen steeds ziek blijven worden, en dokters genezen patiënten dus het is vanzelfsprekend dat dit een beroep is waarmee je altijd werk zal hebben. Ook al worden er binnen 100 jaar robots uitgevonden die een operatie zonder supervisie kunnen uitvoeren, een menselijk oog en oordelen zal altijd nodig blijven om een diagnose te kunnen vaststellen.

2. Kok

Iedereen moet eten en wil graag lekker eten, ook als kok zal je dus steeds aan het werk kunnen. Denk niet alleen aan koks in restaurants, maar evengoed in ziekenhuizen, rusthuizen, instellingen, enzovoort, heeft men steeds keukenpersoneel nodig.

3. Begrafenisondernemer

Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar één ding is zeker, vroeg of laat gaan we allemaal dood. Daardoor zijn er dus mensen nodig die zorgen dat alles omtrent na jouw heengaan geregeld worden. Zaken die jouw familie niet kan doen.

4. IT-expert

Computers zijn niet meer weg te denken uit onze evoluerende samenleving. Het ziet er ook niet naar uit dat dit gaat verminderen, integendeel, computers vinden steeds meer en meer hun vaste plaats in onze samenleving.

5. Leraar/professor

Om alle jobs aan te leren, om onze kinderen te leren lezen en schrijven, zullen er dus ook altijd leraars of professors nodig zijn. Voel je je geroepen om voor de klas te staan, dan hoef je zeker niet te twijfelen. Kennis is macht, daar zijn we ons meer dan bewust van vandaag de dag, en wie anders dan leraars en professoren dragen die kennis over?

6. Bouwkundige

Op welk niveau ook, van arbeider op de werf tot architect. Bouwkundigen zullen er altijd nodig zijn, simpelweg omdat mensen huizen zullen willen hebben, bedrijven zullen blijven bouwen, renoveren, enzovoort.

7. Ordehandhaver

Onze wereldbevolking groeit dagelijks aan, er is minder kindersterfte, mensen leven langer, en we leven met hoe langer hoe meer. Deze aangroei van mensen zorgt er ook voor dat ordehandhaving nodig is, en steeds belangrijker zal worden in de toekomst.

8. Afvalverwerker

Meer mensen op onze wereldbol zorgen ook voor meer afval. Dit moet gerecycleerd en verwerkt worden tot iets nieuws.

9. Wetenschapper

Er is al heel wat ontdekt door wetenschappers, maar nog steeds zijn er heel wat vragen. Denk maar aan het leven op mars, hoe zit de maan in elkaar, de behandeling van kanker, alzheimer en andere geheimzinnige ziektes. Onderzoek moet blijven gebeuren zodat men antwoorden en oplossingen kan vinden voor bepaalde problemen, zowel op het vlak van mens, milieu en maatschappij.

10. Artiest

Mensen hebben altijd nood aan amusement, aan ontspanning. Zangers, acteurs, schrijvers, schilders, fotografen, enzovoort. Ze zullen altijd nodig zijn. Natuurlijk is het niet iedereen gegeven om van zijn hobby ook daadwerkelijk zijn beroep te maken, en is de ene succesvoller dan de ander, het is natuurlijk altijd het proberen waard!

Kijk ook eens bij ons artikel ‘Wat zijn de beste banen voor introverte mensen‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.