Hoe zorg je dat kinderen gezond eten

Het is niet altijd makkelijk om je kroost gezond te doen eten. Een overvloed aan ongezonde voedingsmiddelen, en een gebrek aan tijd doen ouders vaak grijpen naar minder goede keuzes. Welke producten kan je kiezen om je kind gezond te doen eten. Wij zetten een aantal tips voor jullie op een rijtje.

Gezond en lekker

Ouders vinden het soms zo moeilijk om hun kinderen iets voor te schotelen wat ze echt niet lekker vinden. Gezonde producten kunnen ook lekker zijn. Kinderen moeten wennen aan nieuwe smaken. Een kind leert pas iets echt lekker vinden nadat ze het tien keer geproefd hebben. Geef dus niet op wanneer ze op een avond hun bloemkool niet aanraken, maar maak het opnieuw klaar. Probeer ook het kind te betrekken in het hele kookproces. Een kind dat mee kan participeren zal ook sneller gaan proeven van de eigen creaties.

Tijd besparen

Veel ouders geven tijdgebrek als excuus om niet gezond te koken. Toch kan je snelle gezonde maaltijden bereiden zonder veel tijd eraan te besteden. Maak ik het weekend bijvoorbeeld een ketel soep, groentesaus en stop deze in de diepvriezer. Een kleurrijke salade, wokgroenten met kip, rijst met groenten, het heeft allemaal niet veel tijd nodig.

Keuzes maken

Probeer als ouder verantwoorde keuzes te maken. Onthoud altijd dat jouw kind als jou grote voorbeeld ziet. Als jij elke avond een zak chips eet, gaat jouw kind dat normaal vinden en deze gewoonte overnemen. Maar als jij nu eens elke dag twee stukken fruit eet, zal je kind dit zeker ook doen. Je hoeft ook niet altijd gezond te eten, de meeste ouders eten bijvoorbeeld 1 x per week in het weekend pizza of frietjes. Af en toe eens verwennen moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.