Communicatie en vrouwen versieren

Communicatie is van belang bij het versieren van vrouwen. Aan communicatie zijn diverse relevante aspecten verbonden.

Uitspraak

Ten eerste je uitspraak. Wanneer je te zacht praat word je niet verstaan. Wanneer je te hard praat ben je behoorlijk lomp bezig. Wanneer je te snel praat kom je over als zenuwachtig, wanneer je te langzaam praat of vaak uhh.. zegt wordt het moeilijker om je verhaal te volgen.

Zelf was ik vroeger erg verlegen en praatte ik zacht en onduidelijk. Wanneer je zelfvertrouwen ontwikkeld klinkt dit ook door in je stem. Maar je kunt ook zelf een aantal dingen doen om een betere stem te ontwikkelen. Wanneer je praat is het belangrijk dat je je lucht zo diep mogelijk weghaalt. Wanneer je oppervlakkig ademhaalt klinkt je stem oppervlakkig en heeft het niet de kracht en het potentieel dat het kan hebben.

Resonantie

Als je praat moet je stem resoneren met je borstkas en moet je het geluid van diep weghalen. Een ander belangrijk iets is dat je het woord uhh.. gelijk moet verwijderen uit je vocabulaire. Het is beter om gewoon stil te zijn en na te denken over wat je wilt zeggen.
Verder gaan veel mensen sneller praten wanneer de goedkeuring van een ander hiervan afhangt, zoals veel mannen denken bij het versieren van vrouwen. Eerder is al beschreven dat je geen goedkeuring moet zoeken.

Onbewust gebeurt dit vaak toch. Wanneer iemand snel praat is diegene onzeker of hij wel interessant genoeg is. Daarom gaat hij sneller praten, zodat hij nog niet kan worden afgewezen voordat hij is uitgepraat. Helaas het snelle praten juist zijn dat je onzeker bent.

Vertelkunsten

Een ander aspect van communicatie is het kunnen vertellen van verhalen. De vertelkunst is een vaardigheid op zich die van pas komt bij het versieren van vrouwen. Belangrijk bij het vertellen van verhalen is vooral dat je een aantal beginnersfouten voorkomt.

Je verhalen moeten nooit te langdradig zijn, wanneer je meer dan vijf minuten aan het vertellen bent kunnen anderen onrustig worden om hun eigen verhaal een keer te vertellen. Bovendien kun je de spanning van een verhaal vaak niet zo lang vasthouden, tenzij je een pro bent in het vertellen van verhalen. Je moet bijvoorbeeld ook niet te ver uitweiden over zaken die niet relevant zijn voor je verhaal. Wanneer je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd beschrijft, moet je niet vertellen over hoe de grasmat erbij ligt, tenzij dit relevant is voor je verhaal.

Aan de andere kant moeten je verhalen ook niet te kort zijn (hier was ik zelf goed in). Een goed verhaal vertellen in enkele zinnen is gewoon jammer van het goede verhaal.

Zorg er in ieder geval voor dat je verhaal een goede spanningsboog heeft. Een verrassend einde wordt vaak ook gewaardeerd. Door af en toe te pauzeren in je verhaal kun je de spanning opbouwen. Verder is het belangrijk dat je je verhaal met passie verteld. Het eentonig opsommen van feiten is niet bepaald interessant en je verhaal wordt bovendien sneller weer vergeten.

Er bestaan verschillende sociale regels over communicatie tussen personen en groepen. Kijk het volgende artikel eens door of je deze regels niet schendt. Het schenden van deze regels kan namelijk een reden zijn waarom vrouwen zich niet tot je aangetrokken voelen.

Ga terug naar: Introductie vrouwen versieren