De 10 beste films ooit gemaakt

Wat zijn nou de beste 10 films ooit gemaakt? Hieronder staan ze uitgebreid beschreven. Een definitie van ‘beste film’ is natuurlijk niet te geven. Over het algemeen hebben de volgende films echter de hoogste beoordelingen gekregen wereldwijd. Nou ja, wereldwijd, vooral uit de westerse wereld eigenlijk. De onderstaande lijst is samengesteld op basis van 3 verschillende online lijsten. Op de website debesteooit.org vind je een leuk en wat uitgebreider overzicht met een geïntegreerde mogelijkheid om deze films gelijk te bestellen.

1. The Shawshank Redemption (1994) Cijfer: 9.2

De Shawshank Redemption gaat over de jonge en succesvolle Andy Dufresne wiens leven compleet verandert wanneer hij een gevangenis straf moet uitzitten voor de moord op zijn vrouw. Maar Andy blijkt een ongewone gevange, zoals Red, de gevangenis bewaker, al snel ontdekt.

2. The Godfather (1972) Cijfer: 9.2

De Godfather gaat over het wel en wee van een New Yorkse Maffia familie. Rivaliserende families maken het de familie Corleone lasting. Maar ook binnen de familie zelf spelen er de nodige dingen.

3. The Godfather: Part II (1974) Cijfer: 9.0

Het verolg op het eerste deel uit 1972. Dit deel gaat over de jonge Vito Corleone die opgroeit in Sicilie om vervolgens zijn familie imperium uit te breiden in Las Vegas, Hollywood en Cuba.

4. The Good, The Bad and The Ugly (1966) Cijfer: 8.9

The good, the bad en de ugly gaat over drie mannen die proberen goud te vinden. Blondie is een gunslinger die wat geld wil verdienen. Angel Eyes is een huurmoordenaar die altijd trouw is aan zijn woord, zolang hij betaald krijgt. Tuco is een vogelvrije die probeert uit de nesten te blijven.

5. Pulp Fiction (1994) Cijfer: 8.9

Pulp fiction lijkt op zich een behoorlijk willekeurige film, maar op een bijzondere manier worden vershillende verhaallijnen aan elkaar geregen. Jules Winfield en Vincent Vega spelen twee huurmoordenaars die een koffer voor hun baas moeten achterhalen. Vanaf hier gaan er verschillende verhaallijnen lopen die je op een speciale manier raken.

6. 12 Angry Men (1957) Cijfer: 8.9

De hele film speelt zich af in de rechtbank. Een rechtzaak die al bijna afgedaan is, wordt tot leven gebracht. Vooroordelen van de rechters en de jury geven je een bijzondere kijk op het rechtssysteem en de soms aanwezige tunnelvisie.

7. Schindler’s List (1993) Cijfer: 8.9

Oskar Schindler begon als een hebberige Duitse zakenman. Tijdens de oorlog geeft hij echter onverwacht veel om zijn medemens. Zijn fabriek wordt ingezet als een vluchtoord voor joden in de tweede wereldoorlog. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal waarbij Oskar Schindler ongeveer 1100 joden een enkeltje naar de gaskamers van Auschwitz bespaarde.

8. One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975) Cijfer: 8.8

McMurphy is een gevangene die wil ontsnappen door te doen alsof hij gek is. Uiteindelijk is hij uit de gevangenis, maar beland hij in een streng bewaakt gekkenhuis. Hij vult zijn tijd met kaartspelletjes en basketbal, maar de zusters houden hem streng in de gaten.

9. The Dark Knight (2008) Cijfer: 8.8

Batman vecht zoals vanouds tegen criminaliteit. Met behulp van luitenant Jim Gordon en Harvey Dent, probeert batman de straten vrij te waren van alle criminaliteit. Ze zijn succesvol, maar al gauw worden ze tegengewerkt door een meester crimineel, ook wel bekend als The Joker.

10. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) Cijfer: 8.8

In dit laatste deel van The Lord of The Rings doen Frodo en Sam een verwoede poging om de One Ring te vernietigen. Het genootschap van de ring ondersteunen Rohan en Gonder in grootse gevechten om de macht in middelaarde, waaronder een gevecht aan de poorten van Sauron zelf.