De beste bank om geld te lenen

Wat is nou de beste bank om geld te lenen? Een moeilijke vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is. Elke situatie vergt namelijk een andere aanpak. Wil je geld lenen voor een nieuwe auto, of een hypotheek afsluiten? Wat is je financiƫle situatie en wat is de werkzekerheid die je hebt?

Tips beste bank om geld te lenen

Allemaal vragen. Elke bank zal echter zeggen dat zei de beste zijn. Dat ze een speciaal programma hebben speciaal voor jouw situatie. Om informatie in te winnen bij de banken zelf is dus best tricky. Hoe overtuigender de verkoper is, hoe groter de kans is dat je bij die bank geld leent. Maar je wilt niet afhankelijk zijn van overtuigingskracht bij het afsluiten van een lening.

Je wilt simpelweg de beste, goedkoopste, makkelijkste lening. Hieronder staat een idee over hoe je dit aan kunt pakken.

Vooral als je een groot bedrag leent is het belangrijk om dit even door te kijken.

Het eerste wat je moet doen is informatie opvragen bij alle banken waar je interesse in hebt. Vaak kan dit online, maar vaak is het beste om even te bellen. Vraag hierbij naar een offerte voor een lening die je wilt afsluiten. Geef je algemene gegevens (inkomen etc.) en vraag ze een voorstel te doen.

Vraag hierbij ook om een overzicht van de totale kosten aan het eind, vraag specifiek naar verborgen kosten en dat je daadwerkelijk alle cijfers en het eindbedrag wilt weten (inclusief rente percentages).

Geef ook aan dat je daadwerkelijk geld wilt lenen en waarvoor. Nog belangrijker is om te vertellen dat je ook een aantal andere banken afgaat, hierdoor krijg je een scherpere aanbieding.

Bovenstaande wordt vaak niet gedaan wanneer je geld wilt lenen, maar veel mensen doen wel moeilijk als ze niet genoeg wisselgeld krijgen.

Met een beetje moeite kun je misschien een extra keer op vakantie.

Nadat je alle informatie hebt ontvangen moet je alles gaan vergelijken. Het eindresultaat is dat je een overzicht hebt van de goedkoopste en duurste bank. Vervolgens kun je de drie goedkoopste banken benaderen.

Zeg Ɣltijd dat de andere banken je een iets scherper bod hebben gedaan.

Wanneer je veel geld leent zijn menselijke emoties even van ondergeschikt belang, ook al spelen banken daar wel graag op in! Zeg dus gewoon dat je een goedkoper bod hebt van andere banken. Ik kan je garanderen dat een bankier geen lening afsluit die hem of het bedrijf benadeelt, dus maak je daar niet druk om.

Hopelijk helpen bovenstaande tips een beetje om een goede bank uit te zoeken om geld te lenen. Ga dus sowieso bij verschillende banken kijken wat het aanbod is, vergelijk en onderhandel vervolgens voor een nog beter aanbod.

Wanneer je een klein bedrag wilt lenen, kijk dan eens op:

Minilening afsluiten