De ultieme vaardigheid voor succes op internet

Succes op internet hangt af van één ultieme vaardigheid.

Zoals je gemerkt hebt zijn sommigen succesvol op internet en anderen niet. Sommigen krijgen het voor elkaar om succesvolle websites op te zetten. Binnen een aantal jaar kunnen ze leven van hun online inkomsten.

Anderen falen keihard.

Ze kopen een product om te leren hoe je online geld kunt verdienen. Maar, meer dan 70% onderneemt nooit enige actie om ook daadwerkelijk online geld te verdienen. Of ze zetten een halve website op en na een paar maand geven ze het op. Of ze kopen een nieuw product om te leren over hoe je online geld kunt verdienen.

Het kopen van online producten over online geld verdienen is slechts tijdelijk een goede strategie. De ultieme vaardigheid voor succes op internet hangt echter niet af van hoeveel kennis je hebt van SEO. Ik durf te wedden dat sommige internetmiljonairs, minder afweten van SEO dan sommige lezers van dit artikel.

Nee, daadwerkelijk succes op internet is van andere dingen afhankelijk.

Hét succes op internet

Maar van wat dan wel? Bekijk het persoonlijke verhaal op ‘the average genius‘ eens. Op the average genius staat het verhaal van James Hussey.

In het kort verteld hij welke weg hij heeft moeten doorlopen om financieel onafhankelijk te worden op internet, omdat hij móest. Naast zijn reguliere baan van 60-80 uur werken per week, werkte hij als freelancer op Elance om zijn gezin te onderhouden. Later bouwde hij zijn eigen websites omdat hij eigen ondernemerschap zag als de enige manier om een stabiel leven te leiden.

Zo zijn er nog veel meer verhalen. Een alleenstaande moeder die hier kind wil onderhouden. Een huisvader die besluit liever bij zijn kinderen te willen zijn dan te werken.

Het opvallende aan al deze personen was hun gedrevenheid. Ze zaten in een situatie waarin ze hun inkomsten gewoon online móesten verdienen. Ze stonden met de rug tegen de muur.

Ook de grote namen in de online-geld-verdienen wereld hadden deze gedrevenheid. Neem bijvoorbeeld John Reese. Vroeger werkte hij in een videotheek, maar hij wíst gewoon dat hij ooit in een dikke auto zou rijden.

Tijdens zijn lunch nam hij altijd een autotrader mee (om zijn toekomstige auto uit te zoeken) en een entrepreneur magazine om up to date te blijven.

Wanneer je genoeg drive hebt om weg te willen uit je huidige situatie. Wanneer je niet meer voor iemand anders wilt werken.

Wanneer je niet meer 40 uur per week op kantoor wilt zitten. Wanneer je bereid bent om hier elke dag aan te werken. Of wanneer je een droom hebt over hoe je toekomst er uit moet zien. Dan kun je daadwerkelijk online geld verdienen en een substantieel passief inkomen opbouwen.

Iemand die dit veel beter uit kan leggen is Tony Robbins. Samen met John Reese en Frank Kern legt hij uit wat précies de ultieme vaardigheid is voor succes op internet.

Hopelijk heb je de video bekeken en vind je het nu tijd om mijn persoonlijk verhaal aan te horen. Kort gezegd, ik heb de drive om een daadwerkelijk passief inkomen op te bouwen. Ik werk als een idioot aan websites zoals deze.

Af en toe ga ik een uitdaging aan, bijvoorbeeld om 100 artikelen in een maand te schrijven voor een bepaalde website (naast alle andere dingen die ik doe). Voor deze uitdaging ‘faalde’ ik helaas, maar alleen omdat ik leerde dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit in deze wereld.

Waar ik mijn drive vandaan haal?

When I come to die, discover that I had not lived

(Thoureau)

I would rather that my spark should burn out in a brilliant blaze than it should be stifled by dry-rot

 (Jack London)

Man, I see in fight club the strongest and smartest men who’ve ever lived. I see all this potential, and I see squandering. God damn it, an entire generation pumping gas, waiting tables; slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need. We’re the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our Great War’s a spiritual war… our Great Depression is our lives. We’ve all been raised on television to believe that one day we’d all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won’t. And we’re slowly learning that fact. And we’re very, very pissed off

(Tyler Durden – Fight Club)

Ook inspiratie nodig? Dan raad ik je aan de volgende websites te volgen:

To be continued…

2 reacties

  1. De video werkt helaas niet meer. Wat ook ontzettend belangrijk is als men online iets wilt verdienen, is focus. Het continu afgeleid raken kan ervoor zorgen dat de tijd die je eigenlijk aan werk zou moeten besteden, niet goed wordt ingevuld. Dit concentratiegebrek kan ervoor zorgen dat je online nooit voldoende inkomen gaat genereren, mits men bereid is om te veranderen en bezig blijft met de taken die hij/zij moet verrichten, zonder ijzersterke focus gaat het niet lukken in dit wereldje (tenzij de online geld verdiener alles gaat uitbesteden, maar dit is niet realistisch. Om succesvol te worden op internet heb je een ijzersterke focus nodig.

  2. Bedankt James!

    Het is inderdaad waar dat een constante focus van groot belang is. Misschien nog wel belangrijker dan het hebben van goede vaardigheden! De video werkt weer.

    Groeten,

    Esen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.