Durf te doen en vrouwen versieren

Zelf heb ik al lange tijd deze artikelen willen schrijven. Alleen had ik telkens een excuus om het niet te doen. Tot ik op een gegeven moment tot actie ben over gegaan. Maar dit gebeurde niet om ontzettend mijn best te doen en al mijn angsten overboord te gooien.
Dit is trouwens wel wat veel pick-up coaches aanraden! Hier ben ik het totaal niet mee eens. Een ‘instant cure’ zorgt voor veel stress en is vaak alleen een tijdelijke oplossing zoals je misschien zelf al hebt kunnen ervaren.

Hout hakken en vrouwen versieren

Zie de ‘instant cure’ als het omhakken van een boom met een botte bijl; uiteindelijk kun je één boom omhakken maar ben je totaal uitgeput. Terwijl je in feite een motorzaag tot je beschikking kunt hebben en een heel bos omzaagt zonder moe te worden.

Het schrijven van deze artikelen ging redelijk vloeiend, ik hoefde nauwelijks na te denken, omdat ik door alle kennis dingen gewoon wist. Onthoud dat: “Life is a marathon, not a sprint”. Wat natuurlijk niet betekend dat je het rustig aan hoeft te doen.

Het rare aan iets nieuws starten is dat de eerste stap vaak het moeilijkst is. Op de eerste vrouw afstappen tijdens een avondje stappen, voor de eerste keer je uiterlijk veranderen of voor de eerste keer promotie vragen.

Vaak wordt gezegd dat in gedachten een beslissing nemen de grootste barricade al wegneemt, maar op deze manier verplaats je je probleem impliciet van een actie naar een gedachte.

elf heb ik geen verkorte manier gevonden om die eerste stap te nemen, of de angst weg te nemen die bij deze eerste stap komt kijken. De auteur van “Feel the Fear and do it Anyway” heeft dit onderzocht en ook zij kon geen shortcut vinden. De enige tip die ze heeft is om het gewoon te doen. D

oor het te doen voel je je pas na die tijd beter. Bovendien gaf ze aan dat de angst voor iets vaak veel groter is dan nodig is. Misschien helpen deze uitspraken wat om de eerste stap te nemen. Wat mij zelf heeft geholpen is om de eerste stap te zetten wanneer je je op je best voelt.

Dus wanneer je je beste kleren, schoenen en je beste dag hebt. Wees echter gewaarschuwd dat wanneer je het perfecte moment afwacht, je veel kansen laat schieten.

Wanneer ik een goede film heb gezien of een goed boek heb gelezen ben ik vaak tot meer in staat, dan wanneer ik op ‘eigen kracht’ iets moet doen.

Bij sommige mensen schijnt het te helpen om al juichen op en neer te springen om in een goede stemming te komen ;), maar bij mij moet het meestal toch iets dieper van binnen komen. Ook al kan ik om zo’n oefening wel lachen.

Wat mij persoonlijk veel heeft geholpen is het boek Walden van Henry David Thoreau. De tekst zelf heeft mij niet zozeer geholpen, maar eerder de achterliggende gedachte.

Ga terug naar: Introductie vrouwen versieren

1 reactie

Reacties zijn gesloten.