Durf te Leren en vrouwen versieren

Ik hoor sommige lezers haast denken, wat dit voor een bullshit. Een loze kreet als ‘durf te leren’ gaat mij niet helpen. Sommige gaan misschien zover om te denken: geef me alleen een paar versiertrucs en ik zit gebeiteld.

Maar daar zit juist het probleem…

Je kunt pas verder komen in je leven wanneer je begrijpt wat de waarde van iets nieuws leren is. Het onder de knie krijgen van een nieuwe vaardigheid houdt in dat je fouten gaat maken.

Een berg vrouwen versieren

Stel je het eens als volgt voor. Je staat op de top van een berg, dit stelt je huidige niveau voor. Je kan je omgeving overzien en je bent comfortabel op deze berg. Echter iets verder op staat een hogere berg. Wanneer je de top van deze hogere berg wilt bereiken betekent dit dat je eerst door een dal moet; je zult eerst een leerproces moeten doorlopen voordat je de volgende berg kunt bereiken.

Het maken van deze stap is niet altijd makkelijk. Zelf heb ik veel tijd gestopt in het leren van theorie over het versieren van vrouwen, maar het uiteindelijke benaderen van vrouwen heb ik lang uitgesteld. Het was alsof het lezen van de theorie mij het gevoel gaf dat ik goed zou zijn in het versieren van vrouwen, wanneer ik mij verwaardigde om er daadwerkelijk moeite voor te doen. Eigenlijk was ik bang om afgewezen te worden.

Belangrijk voor mij was om de eerste stap te zetten. Uiteindelijk begon het met kleine stapjes. Van het aanspreken van mensen in het algemeen tot het praten met vrouwen waarin ik geïnteresseerd was.

Wat mij enorm geholpen heeft is het zogenaamde kettingsysteem. Hierbij zorg je ervoor dat je elke dag een bepaalde actie uitvoert. Voor elke dag dat je deze actie uitvoert zet je een kruisje op een kalender. De enige regel bij dit systeem is dat je deze ketting van kruisjes niet mag doorbreken. Op deze manier heb ik deze artikelen ook geschreven. Alleen, heb ik nooit daadwerkelijk kruisjes gezet, alleen in mijn hoofd. Maar dat hielp ook!

Het lukt vaak niet om ineens een lange ketting  te krijgen, maar als je eenmaal wel een lange ketting hebt kun je wel aanvoelen dat je er trost op bent en gemotiveerd wordt om de ketting zo lang mogelijk te maken.

Ga terug naar: Introductie Vrouwen Versieren

 

1 reactie

  1. Pingback: - Info Wiki

Reacties zijn gesloten.