Haal meer uit je geld!

Wil je leren hoe ik een passief inkomen probeer te verdienen? En hoe deze website, info-wiki.org, daar mee geholpen heeft? Kijk dan eens op deze pagina:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Dagdagelijks zijn we met geld bezig, het gaat meer en meer ons leven bepalen. We kunnen niks doen zonder geld. Er bestaan weinig onderwerpen die gevoeliger liggen dan geldzaken. Juist door erover te praten kunnen we net heel wat bijleren van elkaar.

Emoties

Wanneer het om geld gaat spelen emoties en onbewuste voorkeuren een belangrijke rol. Dat beseffen de meeste mensen niet. Veel meer dan je verstand bepaalt je emotie hoe je met geld omgaat. Afhankelijk van een bepaalde gemoedstoestand ga je dus meer of minder geld uitgeven. Onbewuste psychologische processen kunnen mensen blut doen raken, of ook het tegenovergestelde veroorzaken, en mensen heel rijk maken. Het is dus zeker niet van ondergeschikt belang om inzicht in je eigen gevoel, je eigen psyche te krijgen.

Economische crisis

Zoals de huidige economische crisis is het niet onbelangrijk om te weten op welke wijze jij met geld omgaat, en hoe je er nog positiever mee kan omgaan. Met andere woorden, hoe haal jij meer uit je geld? Sommige mensen moeten nu gedwongen wel gaan bezuinigen. Met een aantal praktische tips kan jij vast ook aan de slag om slimmer met je geld om te gaan.

De geldpiramide

Geld uitgeven doen mensen volgens de geldpiramide. Dit wil zeggen dat mensen bovenaan in de piramide hun pensioen hebben staan, daaronder staat de waarde van een eventueel aangekocht huis (huizen), daaronder eventuele beleggingen, daaronder spaarrekeningen, daaronder de zichtrekeningen en helemaal onderaan staat de portemonnee met cash geld. Het geld dat bovenaan in de piramide staat, daar kom je best niet aan, omdat je dat nog nodig hebt voor later. Hoe lager je in de piramide gaat, hoe makkelijker je geld uitgeeft, het is ook toegankelijker. Je gaat eerder geld uit je portemonnee uitgeven dan bijvoorbeeld je beleggingen te gaan verkopen.

Spaarrekening

Mensen die onverwachts een meevaller op hun zichtrekening zien verschijnen, zijn ook eerder geneigd deze meteen weer uit te geven. Omdat ze er toch niks aan verliezen denken ze. Beter is van deze meevaller meteen een trapje omhoog in de piramide te schuiven door het geld op je spaarrekening te plaatsen. Je bent minder snel geneigd om geld van de spaarrekening te halen. Bovendien levert het je jaarlijks nog een kleine rente op.

Betaal enkel cash

Door enkel met cash geld te betalen heb je een beter zicht op wat je daadwerkelijk uitgeeft. Je ziet het geld namelijk zienderogen minderen in je portemonnee. Met een bankkaart koop je al gauw te veel en zit je over je vooropgestelde bedrag.

Confrontatie

Wanneer je toch moet betalen met je bankkaart, confronteer jezelf nadien met de cijfers. Bekijk je bankafschriften goed. Zo zie je hoeveel er in een heel korte tijd van je rekening is gegaan en er is bijgekomen.

Durf te veranderen

Misschien ben je wel erg gehecht aan je favoriete veel te dure kledingmerk, maar er zijn nog genoeg kleren op deze wereld. Ga op zoek naar een goedkoper merk, en laat die dure spullen voor wat ze zijn. Jij kan ze toch niet betalen. Durf te veranderen, en ook bij voeding of verzorgingsproducten kan je eens op zoek gaan naar de goedkopere varianten. Ook door eens op zoek gaan naar kortingsbonnen of klantenkaarten, kan je enkele euro’s betalen per aankoop. Die kan je dan weer mooi op je bankrekening laten staan.

Tot slot

Vergelijk je situatie nooit met die van een ander, het is niet omdat men misschien meer geld te besteden heeft, dat men ook gelukkiger is. En geef toe, als jij achterblijft met een hoop schulden, omdat je wil meedoen met de rest, dan zal je op het einde van de rit ook niet echt gelukkig zijn.

Veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.