Hoe behandel ik beschadigd haar?

Ons kapsel is één van de visitekaartjes van ons uiterlijk. Mooi en glanzend haar, dat lijkt alsof je net van de kapper komt, daar wil iedereen wel voor tekenen. Maar allerlei externe factoren zorgen er soms voor dat je haar beschadigd raakt. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddeltjes om beschadigd haar te behandelen.

Verzorging van het haar

Luchtvervuiling, haarverf, gebruik van een haardroger of de stijltang, allemaal invloeden van buitenaf die ons haar beschadigen. Ook veel van de producten die we gebruiken zijn niet al te best voor ons haar. Het maakt het haar futloos en droog. Zelfs het haar wassen met gewone shampoo kan nadelig zijn. Het haar wordt wel gereinigd, maar raakt ook beschadigd door alle chemische middelen die shampoos bevatten.

Beschadiging herstellen

Haarmaskers lijken de oplossing te zijn voor droog en futloos haar, maar in de werkelijkheid heeft zo’n masker weinig effect. Toch kan het helpen om je haar iets meer glans te geven, waardoor het makkelijker in model te brengen is. Een bezoek aan de kapper is ook een goede manier om van beschadigd haar verlost te raken. De dode punten bijknippen waardoor het haar weer in vorm geraakt, helpt je een pak vooruit. Ook de speciale crèmes van bij de kapper geven je haar weer een mooie glans. Elke drie maanden de dode punten laten bijknippen helpt je haar gezond houden.

Olijfolie

Zelf een haarmasker maken met olijfolie werkt 10 keer beter dan wanneer je een haarmasker koopt in de drogist. Sommige mensen vinden het een beetje vies, maar het werkt wel dus waarom het niet proberen. Voor het haarmasker heb je extra vierge olijfolie nodig. Hoe moet je daar nu aan beginnen? Volg onderstaande stappen en laat je haar weer schitteren en glanzen als nooit tevoren.

  • Zorg voor een plastiek douchemutsje en een handdoek.
  • Neem een pannetje en giet daarin een kopje olijfolie (voor lang haar, gebruik meer olijfolie). Verwarm de olijfolie tot lichaamstemperatuur en blijf roeren tijdens het opwarmen. Laat de olie niet te heet worden anders verbrand je jezelf.
  • Verdeel de olijfolie over het ganse haar.
  • Wanneer je de olijfolie over je haar verdeeld hebt, zet dan een douchemutsje op.
  • Maak vervolgens de handdoek nat met warm water en zet deze op je hoofd over het douchemutsje. Zo blijft de olie warm, en kan de olijfolie goed in het haar intrekken.
  • Als je voelt dat de handdoek is afgekoeld, maak deze dan opnieuw warm en laat het verder intrekken.
  • Na een aantal keer dit te herhalen mag je de handdoek en de douchemuts van je haar halen.
  • Was ten slotte alle olijfolie uit je haar. Dit mag je met gewone shampoo doen. Het kan zijn dat na één keer wassen niet alle olijfolie uit je haar is. Wanneer je voelt dat het nog vet is, was het dan nog eens met shampoo.

Nu is je haar weer heerlijk zacht en glanzend, breng je haar weer in model, ga op stap en vooral geniet ervan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.