Hoe beleg en beheer ik mijn privé vermogen

Kijk ook eens op deze pagina:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Er zijn tal van mogelijkheden om je privé vermogen te behoren. Je kunt kiezen voor de gewone spaarrekeningen, aandelen en beleggingen, vastgoed, goud,… . Allemaal investeringsmogelijkheden om op termijn jouw vermogen te vergroten. Elke investering heeft zijn voor- en nadelen. Het is aan jou om te kiezen om in wat voor vorm je jouw geld wil investeren. In dit artikel zetten we alle beleggingsvormen op een rij.

Depositoboekje en spaarrekening

Het depositoboekje is goed voor je dagelijkse verrichtingen mee te doen. Op dit boekje krijg je amper interest. De spaarrekening levert meer interest op dan het depositoboekje, maar erg hoog is de rente zeker niet. Het is een laagdrempelige vorm van sparen, en wanneer je het geld nodig hebt, kan je het ook meteen afhalen.

Beleggingen en aandelen

Je kunt er ook voor kiezen om je vermogen of een deel ervan te investeren in beleggingen en aandelen. Een belegging of aandeel wil zeggen dat je een deeltje van een bedrijf koopt. Wanneer het heel goed gaat met een bedrijf en ze maken hoge winsten, dan zal jij als aandeelhouder ook een deeltje van die winst ontvangen. Langs de andere kant wil het ook zeggen als het bedrijf ten onder gaat, dat jij ook je geld kwijt bent. Daarom is het belangrijk om goed na te denken alvorens je gaat investeren, en te kiezen voor beleggingen zonder of met een beperkt risico.

Beleggingstips

  • Het is beter om elke maand een klein bedrag ergens te investeren, dan een groot bedrag in één keer. Zo merk je meteen welke aandelen niet goed renderen, en deze kan je dan weer doorverkopen.
  • Het is beter om te beleggen in een beleggingsfonds. Hierdoor beleg je jouw vermogen verdeeld in meerdere bedrijven. Wanneer het dan slecht gaat met één bedrijf, heb je de andere nog in de running.
  • Beleg in meerdere sectoren.
  • Leg een bepaalde termijn vast voor je beleggingen. Na een termijn van 10 jaar kan je vast voor jezelf een conclusie maken, en bekijken of je verder gaat beleggen of dat je het geld nodig hebt.
  • Beleg nooit je gehele vermogen. Zo heb je nog wat achter de hand bij onverwachtse tegenvallers zoals bijvoorbeeld een ziekte, ongeluk, aankoop auto,… .

Vastgoed

In tijden van economische crisis nemen weinig mensen het risico om een huis aan te kopen, omdat ze geen zekerheid hebben om het vlak van hun inkomen. Net in deze tijden kan het goed zijn om je vermogen te investeren in vastgoed. Investeren in een huis is altijd goed, want de prijzen blijven stijgen als je naar de toekomst kijkt. Tijdens de economische crisis zijn verkopers verplicht om de prijs van hun huizen te doen zakken omdat ze geen koper vinden, omdat niemand het risico durft te nemen. Zo kan jij een huis aan een lagere prijs kopen en eventueel na X aantal jaar weer doorverkopen op een moment dat het weer goed gaat met de economie. Dit kan je zien als een tijdelijke, of blijvende investering.

Goud

Goud is een grondstof die in waarde elke dag blijft stijgen. Een deel van je vermogen hierin investeren is zeker geen slecht idee. Bovendien is zoiets ook niet geweten door de fiscus dus als je aan je erfgenamen denkt, op goud hoeven ze geen belastingen te betalen. Op internet kan je de koers van goud volgen want die verandert dagelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.