Tijden van crisis vragen om broodnodige besparingen. Iedereen is het er mee eens dat het leven te duur wordt, en dat wanneer je kan besparen op iets moet je dat ook doen. Het is duidelijk tijd genomen om ons uitgavenpatroon eens onder de loep te nemen en te gaan nadenken op welke vaste kosten we nog extra kunnen besparen. In dit artikel staan we stil bij de autoverzekering. Dit is jaarlijks of je kan het ook gespreid betalen, maar het blijft toch een grote hap uit je gezinsbudget. Daarom gaan we eens na of het misschien in jouw geval toch niet goedkoper kan, zonder aan kwaliteit te verliezen. De moeite waard om verder te lezen dus!
—
Heb je, naast besparingen, al eens gedacht aan het verkrijgen van een passief inkomen? Kijk dan eens hier: Een Passief Inkomen Verdienen.
—
Welke verzekering?
Je auto verzekeren is verplicht, maar de wet zegt niet welke verzekering je moet nemen. Hier heb je dus een vrije keuze in. Tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen woedt er een hevige prijzenoorlog, daar moet je als cliënt voor opletten.
Er bestaan verschillende soorten verzekeringen. Bepaal eerst welke soort verzekering je wil gaan afsluiten. Je hebt de basisverzekering, maar daarnaast kan je nog altijd voor extra opties kiezen. Over het algemeen heb je een volledige cascoverzekering. Deze dekt ook de schade die je zelf toebrengt aan je voertuig per ongeluk. Deze is aan te raden wanneer je een nieuwe auto koopt, of voor een auto die minder dan drie jaar oud is. Auto’s vanaf acht jaar oud volstaan met een WA-verzekering (verplichte basisverzekering).
Vergelijken
Vooraleer je een beslissing maakt, is het belangrijk om alle verschillende verzekeringen te vergelijken. Op internet kan je verzekeringen met elkaar vergelijken, en ook offertes opvragen. Vergelijk die offertes ook grondig met elkaar en ga niet over één nacht ijs. Ga niet zomaar in op het aanbod van je eigen bank, je kan soms voordeliger zijn bij een andere bank of verzekeringsmaatschappij. Bij een vereniging zonder winstoogmerk zit je over het algemeen nog het beste.
Maak een afspraak
In een persoonlijk gesprek krijg je altijd meer voor elkaar. Bij een offerte wordt niet gekeken naar je ervaring en het aantal jaar dat je al je rijbewijs hebt. In een persoonlijk gesprek kan je dit aantonen, en hiervoor dus korting krijgen. Dat is zeker de moeite waard om eens op gesprek te gaan. Neem andere offertjes mee, en vraag het beste aanbod wat men jou kan aanbieden. Zij krijgen immers ook een premie als ze een nieuwe klant binnenhalen, dus ze willen jou zeker overtuigen. Met wat overtuigingskracht en voorbereiding bespaar je een som geld.
Zet de autoverzekering en auto op je eigen naam
Sommige mensen zetten hun auto en verzekering soms op iemand anders zijn naam omdat dat voordeliger is door bijvoorbeeld schadevrije jaren. Doe dit echter niet. Zo bouw je zelf geen schadevrije jaren op, en bij een ongeval gaat jouw verzekering omhoog. In de praktijk doen veel ouders dit voor hun jonge kinderen, omdat een verzekering voor jonge mensen een heel pak duurder is.
Zeg je huidige verzekering op
Wanneer je momenteel een verzekering lopen hebt, en je wil veranderen, zeg deze dan ook tijdig op. Lees goed alle kleine lettertjes met betrekking tot de opzegging van je contract. Je wil immers geen twee autoverzekeringen gaan betalen.
Tot slot
Nadat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt is het belangrijk om op je hoede te blijven. De markt verandert steeds en misschien kan je later in de toekomst nog eens je voordeel doen. Veel succes ermee!