Hoe en waarom regel ik een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering die verband houdt met het leven of de dood van iemand, of met zorg dragen voor de uitvaart van iemand bij overlijden. Een levensverzekering is niet hetzelfde als een ongevallenverzekering. Een levensverzekering keert uit bij het overlijden van iemand, al dan niet bij een vooraf bepaalde datum, of kan ook uitgekeerd worden wanneer iemand in leven is. Alles is afhankelijk van in welke voorwaarden u de verzekering afsluit/heeft afgesloten.

Waarom?

Er zijn verschillende redenen om een levensverzekering voor jezelf af te sluiten. Wanneer je jong bent sta je er niet bij stil wat er allemaal kan misgaan. Een overlijden van een partner heeft naast de emotionele impact ook een grote financiële impact. Het is goed, hoe jong je ook bent, om hier niet blind voor te zijn.

Schuldaflossing

Een levensverzekering kan zorgen voor een schuldaflossing. Wanneer je bijvoorbeeld een leenhypotheek op je woning hebt afgesloten, vervalt deze lening wanneer je overlijdt. Zo blijven je partner en/of kinderen niet met een hypotheek achter. De hypotheek wordt op deze wijze in één keer afgelost. Mensen kunnen dus in de woning blijven wonen, en worden eigenaar. Een overlijden is een zeer heftig iets, wanneer ze dan ook nog eens met schulden zitten, en op zoek moeten naar een woning, wordt het allemaal nog moeilijker.

Nabestaanden

Levensverzekeringen zijn doorgaans overlijdensrisicoverzekeringen. Dit wil zeggen dat deze verzekeringen een vast bedrag uitkeren bij overlijden waardoor de zorg voor de nabestaanden verzekerd is.

Denken aan later

Men sluit vaak een levensverzekering af ten aanvulling op de AOW. Dit is dan een pensioen of een lijfrenteverzekering. Op de oude dag hoeft men zich over geld dan geen zorgen meer te maken. Ook voor toekomstige lasten is zo’n levensverzekering een goede zaak. Denk maar aan kinderen die gaan studeren, dit noemt men dan een levensverzekering die dient als studieverzekering. Deze studieverzekering wordt vaak vlak na de geboorte van een kind afgesloten, en keert men bijvoorbeeld uit op de 18de verjaardag.

Hoe een levensverzekering afsluiten?

Het is duidelijk waarom het belangrijk is om een levensverzekering af te sluiten. Je beschermt niet alleen jezelf, maar nog veel belangrijker je nabestaanden van een financiële ramp wanneer je zou overlijden.

Idepender

Zoek je een levensverzekering die echt bij je past? Ga dan eens op zoek via de website ‘independer’. Via deze website http://www.idepender.nl kan je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken, en vind je de verzekering die bij jou past.

Bank of verzekeringskantoor

Ga naar je bank of je verzekeringskantoor en laat je informeren. Beslis niet te snel, en ga nog eens ten rade bij een andere bank of instelling. Het is een belangrijke keuze die je maakt dus gebruik je verstand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.