Hoe gebruik ik het opleidingsbudget van mijn werkgever op een nuttige manier

Levenslang leren is vandaag de dag een must om mee te kunnen in deze almaar veranderende samenleving. Om bij te blijven moet je ook voor je werk soms bij blijven studeren. Of ook voor jezelf is het goed om te blijven studeren. Daarvoor heeft men het opleidingsbudget in het leven geroepen. Hiermee wil men iedereen de kans geven om bij te leren.

Wat is een opleidingsbudget?

Een opleidingsbudget is een budget dat je werkgever ter beschikking stelt om opleidingen en cursussen te financieren. Vandaag de dag moet je levenslang leren en heel veel mensen willen zelf ook hun kennis uitbreiden. Omdat dit ook het bedrijf ten goede komt, stelt de werkgever dit opleidingsbudget ter beschikking. Sommige cursussen worden volledig, andere deels terugbetaald.

Daling

Doordat de crisis nog steeds actueel is, daalt ook het budget dat men normaal heeft voor opleidingen. Minder en minder worden opleidingen volledig terugbetaalt door de werkgever.

Hoe besteden?

Denk goed na aan wat je dit budget wil besteden. Ook is het goed om eerst eens na te gaan in hoeveel de werkgever tussenkomt in de cursus die jij wil gaan volgen. Misschien moet je zelf nog heel wat opleggen en dan vind je het misschien toch niet de moeite waard. Kies voor iets wat je heel graag wil doen, of voor iets wat noodzakelijk is bij het werk dat je doet.

Hoe aan een opleiding komen?

Wil je een opleiding of cursus gaan volgen, haal dit dan aan bij je werkgever. Wil je dit echt doen, dan moet je het zelf in handen nemen. Bereid dit gesprek goed voor, en vertel waarom jij deze opleiding of cursus moet gaan volgen en welke meerwaarde dit zal hebben voor het bedrijf.

Opleidingscheques

SON staat voor de Stichting Opleidingscheque Nederland en is gevestigd in Rotterdam. Deze stichting wil ervoor zorgen dat mensen een overzicht krijgen van alle opleidingen, avondcursussen en bijscholingen die je kunt volgen omtrent de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening. Men streeft ernaar om voor elk niveau een geschikte cursus te vinden. Heb je interesse in een opleiding omtrent één van deze sectoren, ga dan zeker eens een kijkje nemen op hun website.

Tot slot

Het is belangrijk om toch goed na te denken over welke opleiding of cursus je gaat volgen. Eerst en vooral omdat niet alleen jijzelf je tijd, en wellicht ook een stuk geld eraan besteed, maar ook je werkgever investeert in jou. Daarom is het belangrijk om deze studie met ernst aan te vatten, en naar alle lesmomenten te gaan. Probeer ook vooral te genieten, want leren kan best fijn zijn! Veel succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.