Hoe haal je haren van hond of kat van je bank of tapijt?

Iedereen ziet zijn of haar hond of kat natuurlijk doodgraag. Enkel vervelend zijn de honden- en kattenharen die op de bank of op je tapijt achterblijven. Uiteraard kunt u deze verwijderen. Een stofzuiger alleen zuigt niet alle haren op. Wij zetten enkele handige hulpmiddeltjes voor u op een rij in dit artikel.

Vochtige doek of spons

Met een vochtige doek of spons kan je gemakkelijk haren verwijderen van een tapijt. Voor vinyl is het dan weer nog makkelijker en kan je de haren gewoon opdweilen. Het beste is om eerst het grootste gedeelte te stofzuigen, en dan kan je de laatste haren met een vochtige spons of dweil verwijderen.

Statische energie

Een handig hulpmiddeltje om haren te verwijderen is door gebruik te maken van statische energie. Je kent dat wel, een ballon boven iemands haar houden, en alle haren gaan als gevolg recht op staan. Voor honden- of kattenharen kan je een borstel gebruiken die statisch geladen is. Ook een rubberen handschoen (of ballon) werkt even goed.

Op kledingĀ 

Om dierenharen van je kleding te verwijderen kan je gebruik maken van een kledingborstel bestaande uit tape of de klassieke kledingborstel die iedereen thuis wel in de kast heeft liggen, waar je in tegengestelde richting moet borstelen. Zo hoef je het niet te laten om je geliefde kat of hond op schoot te nemen. Zorg ook dat je kat of hond niet bij de propere was bij kan, want katten en honden houden ervan om in een wasmand te gaan liggen. Dat is heel schattig om te zien, maar best wel jammer als je alles net proper gewassen hebt.

Kat of hond kammen

Uiteraard kan je ook preventief te werk gaan door je hond of kat regelmatig te kammen (buiten). Haren verliezen gaan ze nog altijd doen, maar wel veel minder.

Besluit

Katten of honden zullen altijd haren verliezen, maar ze regelmatig borstelen vermindert wel de haren in je huis of op de bank. Gebruik een natte of vochtige doek om de haren na het stofzuigen te verzamelen, en voor je kleding maak je best gebruik van een kledingborstel. Lees ook zeker de tip over de statische energie eens na, en geniet nog heel erg van het gezelschap van uw kat of hond.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.