Hoe kan ik besparen op mijn bruiloft?

Het is dan eindelijk zover, je hoort de bruidsklokken al luiden, je gaat trouwen! Een fantastische gebeurtenis, maar tegelijkertijd zit je stiekem al te rekenen hoeveel je dit gaat kosten en of je wel alles zal kunnen verwezenlijken waar je al zoveel jaren van droomt. Hoe kan je nu toch een prachtig huwelijk beleven, en tegelijk wat aan de kostprijs van afdoen. Wij zetten enkele tips voor jou op een rijtje, en alvast van harte gefeliciteerd.

Budget

Eerst en vooral is een goede planning belangrijk. Stel voorop wat je budget op, en kijk van daaruit wat je daar allemaal mee kan doen. Ga niet over je budget. Hoe aantrekkelijk het ook is om het beste van het beste te kopen, je wil nadien niet met een hoop rekeningen blijven zitten die je niet kan betalen. Dat zou pas een domper op de feestvreugde zijn, en geef toe een huwelijk beginnen met schulden is nu ook niet bepaald romantisch.

Delen in de kosten

Misschien weet je zelf van je eigen ouders, of de ouders van je echtgenoot/echtgenote dat zij een deel aan de kant hebben staan voor het huwelijk van hun kind. Wanneer je hiervan weet hebt, is het alvast mooi meegenomen.

Welke dag?

De dag waarop je trouwt is ook voor de prijs van belang. Vrijdag is een populaire dag om te trouwen, maar op woensdag en donderdag zijn de locaties veel goedkoper. Het is natuurlijk moeilijk om je gasten uit te nodigen dan want iedereen werkt, maar misschien kan je kiezen voor een intieme receptie en later nog een grotere.

Lunchtijd

Wanneer je trouwt rond de middag, kan je kiezen voor een brunch/lunch in plaats van een groot avondfeest. Tijdens de middag gaan gasten ook niet zoveel drinken en bespaar je dus veel geld op drank. Je kan dan ’s avonds altijd nog een etentje organiseren met de naaste familie, wat je dan ook heel wat geld op een groot diner en de zaal bespaard.

Seizoensgebonden bloemen

Kies voor bloemen in je bruidsboeket waarvan het het seizoen is. Die zijn dan veel goedkoper. Heel goedkoop zijn bloemen met een lange steel. Je kiest er zo twee of drie uit en laat deze samenbinden met een mooi lint. Voor enkele euro’s heb je zo een prachtig boeketje waar je anders heel wat euro’s voor betaald.

Bruidstaart vs cupcakes

Een bruidstaart mag niet ontbreken op een huwelijk, maar deze kan je zeker vervangen door de populaire cupcakes. Je kan er zelfs een heus buffet maken met allerlei verschillende smaken en vormen. Succes gegarandeerd!

Huwelijksreis

Geen geld meer over voor de huwelijksreis? Vraag dan aan de gasten geld of reischeques om naar zonnigere oorden te vertrekken. Probleem meteen opgelost, en voor gasten is een cadeautip ook meteen makkelijk.

Vervoer

Het trouwvervoer kost tegenwoordig ook gigantisch veel geld. Beter nog is te kiezen voor je eigen vervoer. Misschien heb je wel familie of vrienden die een mooi of origineel voertuig hebben?

Trouwjurk

Ook een trouwjurk is een zware kost. Iedere dame wil natuurlijk schitteren op haar grote dag. Alleen jammer dat die jurk daarna jaren in de kast zal hangen. Op tweedehandswebsites vind je mensen die hun jurk voor minder dan de helft aanbieden. En zo’n jurk is eigenlijk ook nog nieuw. Begin op tijd met je zoektocht, en je vindt vast wel wat je zoekt. Ook kunnen zowel trouwjurken als kostuums gehuurd worden, voor jou en je suite.

 

Veel succes, plezier en geniet op je grote dag!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.