Hoe kan ik dromen interpreteren?

We dromen elke nacht, maar niet elke droom herinneren we ons. Dromen zijn iets mysterieus, we begrijpen er vaak niet veel van. Toch hebben bepaalde dromen een betekenis. Dat zeggen mensen die dromen bestuderen. Wij zetten voor jou de meest voorkomende dromen en hun betekenis op een rijtje. Wetenschappelijk bewijs is er voor dromen niet, en dat is best leuk ook. Je kunt dus zelf de invulling en interpretatie aan je droom geven, volg je gevoel daarin, en je kunt je laten helpen door de interpretaties die anderen eraan geven.

Redenen om te dromen

Waarom dromen we nu? Wel er zijn verschillende redenen waarom wij mensen dromen. Dromen is een vorm van psychotherapie. In je droom verwerk je gebeurtenissen en indrukken van de dag. Dromen maken je ook bewust van onbewuste gevoelens en verlangens. Daarnaast helpt het je oefenen voor iets wat gaat gebeuren in de nabije toekomst bijvoorbeeld een belangrijk examen. Door te dromen krijg je ook nieuwe ideeën en inzichten waar je misschien in het dagelijkse leven wat mee kan.

Betekenissen

Om je te helpen om je dromen te interpreteren zetten we hier voor jou een aantal betekenissen op een rij.

Dieren

Dieren kunnen staan voor een bepaald aspect van je persoonlijkheid, een karaktertrekje bijvoorbeeld. Ook vertegenwoordigen dieren een bepaalde emotie bijvoorbeeld wanneer je erg onrustig of angstig bent op een bepaald moment in je leven. Ook kan een dier een bepaald talent symboliseren zoals snelheid.

Weer

Elementen in je droom in verband met het weer staan voor de stemming waarin je verkeerd. Een zonnige droom staat voor een positieve en optimistische stemming. Onweer daarentegen vertegenwoordigt een depressieve, verdrietige stemming.

Reizen

Dromen over reizen kan gaan over de manier waarop je momenteel je leven leidt. Reizen met de fiets betekent dat je zelf in staat bent om de dingen te doen zoals je doet, en dat je zelf vooruitgang kan boeken. Met de auto betekent dat het iets langzamer gaat momenteel in je leven. Mankementen aan je auto in je droom kunnen wijzen op dat er iets met je lichaam aan de hand is. Een ziekte, pijn ergens of een aanslepende kou of vermoeidheid.

Besluit

Dromen blijven voor ons mensen een heel vaag, en vaak een leuk gegeven. Het is goed dat bepaalde zaken in ons leven een mysterie blijven. We hoeven ook niet alles te weten. Ik zou zeggen geniet ervan, en droom maar lekker verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.