Hoe kan ik geld lenen?

Je hebt geld nodig en wil een persoonlijke lening aangaan. Hoe pak je dit nu het beste aan, en wat zijn de verschillende opties die je hebt zonder jezelf in moeilijke zaken te brengen. In dit artikel zetten we de verschillende opties op een rij die je kan gebruiken wanneer je een lening wil afsluiten. Gebruik altijd je gezond verstand, en laat je bijstaan door mensen die kennis van zaken hebben.

Privé

Dit is misschien nog de makkelijkste manier van geld lenen. Privé wil zeggen dat je bij een familielid of een vriendin een som geld leent. Zorg er wel voor dat er duidelijke afspraken zijn en zet deze op papier. Hierin vermeld je dus het totaalbedrag, de uiterste termijn van terugbetalen en wanneer je de maandelijkse aflossingen gaat doen. Door dit beiden te ondertekenen heb je een overeenkomst met elkaar en is het voor beide partijen ook duidelijk. Dit is een goede manier omdat je zo geen extra interest aan een bank moet betalen, maar wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt om de lening terug te betalen is het wel lastig omdat je elkaar kent. Goede afspraken maken goede vrienden, maar als het om geld draait denk je toch beter twee keer na.

Bij de bank

Bij de bank kan je ook een lening afsluiten. Elke bank heeft een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen alvorens ze je de lening toestaan. Lees deze goed door, en bespreek de opties met je bankier. Bekijk ook zeker de interesten die je moet betalen op je rekening, en informeer je indien nodig bij andere banken.

De mini-lening

De mini-lening is wellicht één van de makkelijkste en snelste manier om aan geld te geraken door middel van een lening. Deze lening is enkel mogelijk als het om een klein bedrag gaat. Het bedrag moet wel minimum 1000 euro bedragen. Deze mini-lening is dus ideaal als je een auto wil aankopen, maar niet over de middelen beschikt. Voor deze mini-lening kan je terecht bij de gewone kredietverstrekkers zoals Auxifina.

Microkredieten

Voor microkredieten kan je terecht bij gespecialiseerde kredietverstrekkers zoals bijvoorbeeld Payday. Zij zijn minder streng, en je geraakt dus sneller en makkelijker aan geld. Je kunt hier enkel bedragen lenen tussen de 50 en 500 euro. De interesten liggen wel erg hoog, dus de beste oplossing is het niet, maar in nood kan het je misschien wel helpen om het hoofd boven water te houden.

De persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is eigenlijk snel en makkelijk te verkrijgen bij gespecialiseerde kredietverstrekkers. Bij banken zal het wellicht langer duren. Je hoeft niet noodzakelijk naar een bank te gaan om een lening af te sluiten. Bekende bedrijven die zich in persoonlijke leningen specialiseren zijn Cofidis, het krediethuis, enzovoort. Op internet vind je tal van dergelijke bedrijven. Lees altijd goed de kleine lettertjes, en hou rekening met de hoge interesten. Na het afsluiten van de lening, zal na enkele dagen het geld al op je rekening staan.

Tot slot

Het afsluiten van een lening is een zeer belangrijk iets. Het is iets waar je misschien wel nog heel lang voor zal moeten afbetalen dus denk goed na over wat je doet. Laat je bijstaan door anderen, en ga niet te snel. Vergelijk ook goed de interesten en denk na over je maandelijkse aflossingen. Het is niet de bedoeling om je maandelijks in de problemen te gaan brengen omdat je aflossing te hoog is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.