Hoe kan ik goed leren voor een online cursus tips

Een online cursus, bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal, is een populaire manier die gebruikt wordt om op een zelfstandige wijze jezelf bij te scholen in een bepaald onderwerp. Het voordeel van een online cursus is dat je die kan volgen wanneer je er de tijd voor hebt. Je kan dit doen wanneer je eens een vrije middag hebt, of ’s avonds als de kids in bed liggen. Bij zo’n online cursus horen meestal ook enkele huistaken en tenslotte ook een test of examen om te toetsen of je de onderwerpen uit de cursus allemaal begrepen hebt. Dit is toch wel belangrijk omdat je vaak na het volgen van zo’n cursus een attest verkrijgt. Hoe kun je je nu voorbereiden op zo’n online test? Wij zetten enkele hulpmiddelen voor je neer in onderstaande alinea’s.

Overzicht

Een onlinecursus bestaat meestal uit verschillende onderwerpen/lesreeksen die je op eigen tempo kan afwerken. Wanneer je alle thema’s doorlopen hebt, en klaar bent voor de test is het belangrijk voor jezelf om een goed overzicht te krijgen van het totale te kennen pakket. Maak voor jezelf een schema met alle onderwerpen, en schrijf onder elk onderwerp de kernwoorden die belangrijk zijn, en maak voor jezelf een rode draad doorheen de cursus.

Samenvatting

Net zoals je met een gewone cursus zou doen wanneer je deze zou moeten instuderen, kan je een samenvatting maken over de onlinecursus. Probeer in eigen woorden deze samenvatting te schrijven. Zo onthoud je de dingen ook het best.

Begrijpen

Zoals bij elke les die instudeert geldt de gouden regel, zorg dat je de leerstof begrijpt. Wanneer je iets niet begrijpt, kan je deze stof ook niet instuderen, want die dringt dan niet helemaal door. Om iets helemaal te begrijpen kan je er iets extra over opzoeken, een boek over lezen, raad vragen aan iemand. Vaak is er bij zo’n onlinecursus ook de mogelijkheid om vragen te stellen of te mailen met een onlinecoach die de cursus begeleidt. Wees niet bang om vragen te stellen, enkel zo kan je bijleren en het onderwerp volledig onder de knie krijgen.

Herhalen

Wanneer je alle onderwerpen samengevat hebt, alles doorgenomen hebt en de leerstof goed beheerst, kan je als laatste nog eens alles goed herhalen. Op deze manier kan je vol zelfvertrouwen en met een goed gevoel aan de test beginnen. De mens wil van nature wanneer je aan iets begint, dit ook succesvol afwerken. Dit geldt ook voor een onlinecursus. Bovendien spendeer je ook geld aan zo’n cursussen en wil je er dus ook dat certificaat of attest voor halen.

De test

Je bent er nu helemaal klaar voor, je kent alle onderwerpen en je scoort goed voor je test. Belangrijk is om je blijven te verdiepen in het onderwerp van de cursus. Zo blijft de cursus ook hangen en kan je er later nog meer vruchten van afwerpen. Misschien wel voor de volgende onlinecursus die je gaat volgen!

Veel succes ermee!!

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.