Hoe kan ik op hakken leren lopen?

Voor sommige vrouwen lijkt het alsof ze nooit op andere schoenen hebben gelopen dan hoge hakken. Anderen vrouwen durven het gewoon niet aan. Hoe leer je nu op hoge hakken lopen, hoe ziet het er natuurlijk uit en vooral hoe voelt het comfortabel aan? Wel wij loodsen je er doorheen en voortaan straal jij ook op hoge hakken!

Ga voor comfort!

Eerst en vooral is het belangrijk om voor comfortabele hakken te gaan, en ja hoor die bestaan! Ga naar een schoenenwinkel en pas verschillende hakken aan. Misschien moet je wel meerdere schoenenwinkels afschuimen, maar het is belangrijk dat je kiest voor de schoenen die voor jou het meest comfortabel aanvoelen. Denk eraan, maak niet de klassieke fout door te denken, ach die schoenen rekken later wel nog uit. Natuurlijk moet je hoge hakken eerst wat inlopen, maar als ze in de winkel al heel erg knellen en oncomfortabel aanvoelen, dan zal dit wellicht zo blijven.  

Je hoeft ook niet te beginnen met de allerhoogste hak van de hele winkel. Ga voor een klein subtiel hakje om te beginnen, daarna kan je de hele schoenenwinkel uitproberen.

Oefenen

Sommige vrouwen moeten een beetje wennen aan hoge hakken, zeker als het de eerste keer is dat ze hakken dragen. Loop ze in wanneer je staat te koken, of aan het opruimen bent. Even snel naar de winkel of een bezoekje aan je ouders, ideaal om je nieuwe schoenen in te lopen. Maak je je zorgen om je houding, loop dan even voor de spiegel. Maak je ook niet teveel zorgen, na enkele uurtjes met je hoge hakken en het voelt alsof je nooit wat anders aan je voeten hebt gehad.  

Vertrouwen

Geloof in jezelf en straal dat ook uit. Vrouwen die hoge hakken dragen, voelen zich meteen een heel stuk vrouwelijker. Deze vrouwelijkheid is positief voor je zelfbeeld, gebruik dit ook en geniet ervan.  

Hulpmiddeltjes

Het kan zijn dat je hoge hakken een beetje knellen in het begin. Je moet ze natuurlijk nog wat inlopen. Een natte doek of kranten een nachtje in de schoenen stoppen kunnen helpen om ze iets meer uit te rekken. Ook een inlegzooltje kan wonderen doen wanneer de hakken net iets te groot lijken en uitslokken. In het begin kan het ook helpen om sokken in de schoenen te dragen of je kan ze natuurlijk altijd met nylonkousen dragen.

Tot slot

Stop met je onzeker te voelen over het lopen op hoge hakken, iedereen kan dit! Voel je je niet geroepen om dagelijks met hoge hakken te lopen, dat hoeft zeker niet. Draag ze wanneer jij wil en wie weet staan er straks wel honderden paar hoge hakken in je schoenenkast. Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.