Hoe kan ik slim sparen voor een huis

De meeste mensen willen op termijn graag een eigen huis bezitten. Dit geeft zekerheid en bevestigd de arbeid die iemand heeft moeten doen om het geld bijeen te krijgen om een huis te kunnen kopen of bouwen.

Kijk ook eens op deze pagina om kapitaal op te bouwen:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Startkapitaal

Een huis kopen zonder lening dat kan niemand. Vandaag de dag zijn banken niet snel geneigd om een lening te geven. Je moet een aantal bewijzen kunnen voorleggen, en ook over een bepaald startkapitaal beschikken. Hoe groter je startkapitaal, hoe beter! Je moet op deze manier minder lenen, waardoor de lening sneller afbetaald is, en waardoor je bovendien minder interest moet betalen. Sommige mensen krijgen van thuis uit een bepaald bedrag mee. De slimmeriken onder ons sparen dit geld en houden dit voor de aankoop van hun eerste woning. Wanneer je als koppel beiden iets hebt meegekregen, kom je alweer een heel eind vooruit.

Goede lening aangaan

Bestaan er goede leningen? Ja en nee, een lening aangaan zal je altijd geld kosten, lees als interest. Maar je kan wel kiezen voor een lening met een lage rentevoet. Hiervoor kan je verschillende banken of financiële instellingen raadplegen voor een voorstel. Daarna kan je alles met elkaar vergelijken, en de knoop doorhakken. Hoe lager de rentevoet, hoe beter, maar vergeet ook de kleine lettertjes niet te lezen.

Vast bedrag sparen

Van zodra je erover nadenkt om een huis te gaan kopen, is het goed om maandelijks alleen of met twee een vast bedrag te sparen. Laat dit bedrag elke maand overmaken op een andere rekening zonder uitzondering. Natuurlijk kan je van dit bedrag geen huis kopen, maar je kan het wel mee investeren in de woning of voor eventuele verbouwingswerken gebruiken.

Hotel mama

Indien het kan, probeer dan zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Thuiswonen én werken, dat is de ideale combinatie om zoveel mogelijk geld bijeen te sparen. Huren is ook niet altijd ideaal want dat geld ben je gewoon kwijt, je kunt het beter investeren in een huis. Natuurlijk kan niet iedereen thuis blijven wonen, maar als het leefbaar is, zeker doen.

Tijden van crisis

Eigenlijk kan je best een huis kopen in tijden van crisis. Dit komt omdat weinig mensen durven investeren en verkopers zijn verplicht om hun prijs te doen zakken. Doe ook altijd een lager bod dan de vraagprijs, zo win je misschien wel enkele duizenden euro’s. Hou ook rekening met de notariskosten en eventueel verbouwkosten want het loopt altijd iets duurder uit dan gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.