Hoe kan ik snel calorieën verbranden?

Het is zover, je hebt de knoop doorgehakt en je wil gaan afvallen. Gedaan met spannende kleding, weinig energie en een ongezond lichaam. Voortaan ga je bewustere keuzes maken en een verandering doorvoeren in je eet- en beweegpatroon. Met enkel bewuster gaan eten, kom je er vaak niet. Beweging en dus ook kcal verbranden is essentieel om gewicht te verliezen en dit ook op de lange termijn onder controle te houden.

Mentaal

Eerst en vooral is het belangrijk om mentaal een switch te maken, de knop omzetten zoals ze zeggen. Voor sommige mensen is het niet zo makkelijk om deze knop mentaal om te zetten. Vooral omdat een verkeerd eetpatroon er vaak doorheen de jaren langzaam is ingeslopen en eigenlijk een gewoonte is geworden. Daarom moet je eerst doorheen een proces van bewustwording gaan. Je moet je bewust worden van wat je je lichaam aandoet, en wat er eigenlijk verkeerd is gegaan. Pas als je dit beseft, kan je gaan veranderen, en er zo ook wel degelijk iets aan gaan doen.

Voeding

Zoals iedereen wel weet om af te vallen, moet je gezonder gaan eten/leven. Een gebalanceerd dieet bestaat uit drie gezonde hoofdmaaltijden en 2 à 3 gezonde tussendoortjes. Kies voor volkoren producten, magere zuivel, mager vlees zoals kip of kalkoen of vervangproducten zoals tofu, groenteschijven, eieren. Ook vis is een goed alternatief, denk maar aan kabeljauw, forel of zalm. Voor de gezonde tussendoortjes kies je best voor fruit, gedroogd fruit kan ook af en toe voor wie van zoetigheden houdt. Ook volkoren crackers, rijstwafels, magere zuivel, rauwe groentjes met humus zijn een prima tussendoor. Vergeet vooral je lichaam niet aan te vullen met vocht. Naast water mag je ook kiezen voor koffie (niet té veel), of kruidenthee.

Sporten is noodzakelijk!

Zoals iedereen wel weet hoort sporten/bewegen bij afvallen. Zonder sport is het erg moeilijk om je gewicht naar beneden te krijgen. Bovendien heeft sporten ook andere voordelen dan gewicht te verliezen. Je lichaam wordt sterker en gezonder. Je uithouding wordt beter, je voelt je fitter en energieker. Kortom je leven wordt in aantal jaren verlengd.

Cardio

De titel van dit artikel luidt ‘hoe kan ik snel kcal verbranden?’. Dat brengt ons bij het volgende gegeven, hoe verbrand je nu kcal? Kcal worden verbrandt wanneer je lichaam meer verbruikt dan het opneemt. Dit doe je door te bewegen, te sporten. Bepaalde sporten zorgen voor een snellere kcalverbranding. Cardiotraining is hiervoor heel goed. Bij cardio verbrand je kcal en bouw je spieren op. Spieren die ervoor zullen zorgen dat je sneller en meer kcal zal verbranden. Spieren wegen trouwens ook meer dan vet. Dus schrik niet mocht je een beetje meer op de weegschaal zien staan. Spieren doen je lichaam er beter uitzien, dus dan doet dat getalletje op de weegschaal er echt niet meer toe. Sporten die cardiotraining geven zijn hardlopen, steppen, boksten,… .

Andere sporten

Naast cardio kan je ook andere sporten doen om gewicht te verliezen. Het allerbelangrijkste is dat je een sport vindt die je graag doet, en die je ook kan volhouden. Misschien is een sportmaatje voor jou een goed idee als je niet altijd de motivatie vindt. Ook kan het stellen van doelen voor jezelf je helpen. Misschien is een loopwedstijd of een triatlon wel iets voor jou? Nooit opgeven en in jezelf geloven, je kan zaken bereiken die misschien voor jou heel veraf lijken. Luister naar je lichaam, en bouw je conditie langzaam op. Kan je het niet alleen, dan kan je altijd de hulp inschakelen van bijvoorbeeld een personal trainer.

Geef niet op én geniet van jouw nieuwe leven!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.