Hoe kan ik snel geld aflossen

Niemand heeft graag een lening lopen en wil dus zo snel mogelijk geld weer aflossen. Natuurlijk moet het wel haalbaar zijn zodanig dat je verder nog kan overleven en voldoende geld overhoudt voor je basisbehoeften zoals huishuur, voeding, maandelijkse afrekeningen, enzovoort. Er zijn een aantal mogelijkheden om een krediet en een lening af te lossen.

Inkomsten en uitgaven

Het wordt tijd om je bezig te gaan houden met je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Zorg voor een huishoudboekje waarin je alles netjes bijhoudt. Zowel al het geld dat binnenkomt uit loon, kindergeld, extra inkomsten, als de uitgaven gaande van de maandelijkse facturen, schoolgeld tot de boodschappen. Wanneer je een duidelijk zicht hebt op wat er binnenkomt en weer buitengaat, kan je kijken op welke kosten je kan gaan besparen.

Tips om te besparen

  • Kinderopvang, dit is een grote kost. Kan je misschien iemand vinden zoals grootouders of een ander familielid die de kinderen 1 of 2 keer per week wil opvangen in plaats van dat ze naar de kinderopvang moeten. Hierdoor spaar je maandelijks heel wat uit.
  • Zorg voor spaarproducten: spaarlampen, heroplaadbare batterijen, spaardoucheknop, extra isolatie,… .
  • Gebruik kortingsbonnen. Die vind je in reclamefolders en op internet.
  • Kijk eens rond in je huis en je kleerkast wat je te veel hebt, ga hiermee op de rommelmarkt staan of begin een winkeltje online. Plezier krijg je er gratis bij.
  • Ga naar boeren/markten om fruit en groenten voordelig en vers aan te schaffen.

Met al deze tips kan je maandelijks een beetje geld aan de kant leggen. Wanneer je dit aan de kant legt en gebruikt om je schuld af te lossen, zal deze ook sneller afbetaald zijn, alle kleine beetjes helpen je ten slotte een stap zetten in de goede richting.

Lening oversluiten in de hypotheek

Een makkelijke manier om van een schuld zoals bijvoorbeeld een studie lening af te komen is door de lening te laten oversluiten in de hypotheek van je woning. Een lening laten oversluiten wil dus zeggen dat het krediet een herfinanciering krijgt. Ook krijg je hierdoor in de meeste gevallen een lagere rente dus dat is zeker ook mooi meegenomen. Deze manier van werken is bovendien zeer interessant omdat je de hypotheekrente kan aftrekken van je inkomensbelasting. De fiscus betaalt dus eigenlijk op deze wijze mee om jouw schuld af te lossen.

Herfinancieren lening

Heb je een financiƫle meevaller gehad of heb je maandelijkse meer inkomen, dan kan je een aanvraag doen om je lening te herfinancieren. Hierin laat je vastleggen dat je maandelijks meer wenst af te betalen waardoor de lening/schuld dus ook sneller afbetaald zal zijn.

Vergroten inkomen

Om een lening of een schuld snel af te lossen heb je dus meer geld nodig. Een betere baan zoeken, inkomsten uit huur of beleggingen kunnen zorgen voor een vergroting van je maandelijkse inkomen. Tracht ook zoveel mogelijk te besparen door zuiniger te leven waardoor je dan weer meer geld aan de kant hebt om je schuld sneller af te lossen.

Vermijd hoge rentevoeten

Bereken hoeveel rente je maandelijks moet betalen wanneer je de lening niet tijdig afbetaalt. Zorg dat je hier zicht op hebt alvorens je de som geld leent. Bekijk ook de eventuele kosten wanneer het je niet lukt om maandelijks hetzelfde bedrag af te lossen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.