Hoe kan ik van bank veranderen?

Het is vandaag de dag niet meer zo moeilijk om van bank te veranderen. Wanneer je van bank wil veranderen, is het goed om inzicht te hebben in de Nederlandse spaarmarkt. Het is goed om eerst wat opzoekwerk te doen alvorens je een beslissing neemt.

Tijd voor een nieuwe bank?

Misschien bent u niet (meer) tevreden over de werking van uw huidige bank. Dat kan een goede reden zijn om over te stappen naar een andere bank. Ook kan het zinvol zijn wanneer er een andere bank u meer voordelen biedt. Zeker op het vlak van interesten op spaarrekeningen is het wel eens nuttig om verschillende banken met elkaar te gaan vergelijken.

Vergelijken

Op elke website van een bank kan je zien wat zij aanbieden. Zaken als rentes op spaarrekeningen en andere extra voordelen zullen zij zeker publiceren. Ook kan je altijd eens een afspraak maken in een bank voor wat meer informatie. Je hoeft daarom niet meteen te beslissen om over te stappen.

Hoe overstappen?

Eigenlijk is het voor jou als cliënt helemaal niet moeilijk om naar een andere bank over de stappen. Als cliënt mag je zelf kiezen bij welke bank je klant bent, en wanneer je overstapt ook. De enige stap die je zelf moet ondernemen is naar je nieuwe bank te gaan, en melden dat je bij hen klant wil worden. Zij openen een (of meerdere) rekeningen op jouw naam, en zij zorgen ervoor dat het geld van je oude bank op deze rekening komt. Je hoeft enkel een hele hoop papieren te ondertekenen en de bank doet de rest. Ook zal je oude bank jou in principe niet meer contacteren, dus hier moet je ook niet bang voor zijn. Zij laten de rekening nog even open staan, voor het geval er nog stortingen op zouden komen. Is dit het geval, dan storten zij deze door naar je nieuwe rekening. Na verloop van tijd wordt de rekening definitief afgesloten. Wanneer dit gebeurt zal je hierover bericht krijgen.

Let op!

Het enige wat je zeker niet mag vergeten is je rekeningnummer door te geven aan bijvoorbeeld je werkgever, mutualiteiten, enzovoort. Ook je pincode zal een andere code zijn, maar die kan je later zelf wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.