Hoe kan ik van verzekeraar veranderen?

Wil je leren hoe ik een passief inkomen probeer te verdienen? En hoe deze website, info-wiki.org, daar mee geholpen heeft? Besparen op een verzekering hoort daar ook bij:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Misschien twijfel je er al een lange tijd over om van verzekeraar te veranderen. Het kan zijn dat je iets onaangenaams hebt ervaren, of dat je gewoon niet langer tevreden bent van de service die ze bieden. Van verzekeraar veranderen is helemaal niet zo moeilijk als sommige mensen denken. Wat de redenen voor veranderen kunnen zijn, en hoe je nu daadwerkelijk moet gaan veranderen, leggen we in dit artikel uit.

Waarom?

Misschien herken je jezelf wel in onderstaande zaken. Dit kunnen voor jou een reden zijn om van verzekeraar te veranderen. Weet dat je je niet schuldig moet voelen ten opzichte van je oude vertrouwde verzekeraar. Ieder mens heeft de keuze om over te stappen wanneer hij of zij wilt.

Redenen

  1. Het vertrouwen tussen jou en de verzekeraar is weg. Een verzekering is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Als dit vertrouwen voor jou weg is, dan is het tijd om je conclusies te nemen.
  2. Hoge prijsstijgingen/hoge prijs in het algemeen. Het kan zijn dat je verzekeraar plots heel sterk de hoogte in gaan met zijn prijs. Dit wil niet zeggen dat jij blindelings hoeft te volgen. Ook kan het zijn dat andere verzekeraars goedkoper zijn, terwijl ze wel dezelfde voorwaarden bieden. Zeker de moeite waard om dit eens te gaan vergelijken.
  3. Teveel verandering. Onze samenleving is voortdurend onderhevig aan verandering. Ook je verzekeraar moet hieraan meedoen. Het kan zijn dat je verzekeraar een bepaalde weg uitgaat, waar jij je niet goed bij voelt. Ook dit kan een reden zijn om te veranderen.
  4. Verandering in gezinssituatie. Afhankelijk van je leeftijd, je gezondheid en je gezinssamenstelling, krijg je bij elke verzekeraar bepaalde voorwaarden. Sommige verzekeraars richten zich bijvoorbeeld op jonge gezinnen en bieden hen veel voorwaarden aan. Wanneer je dat stadium gepasseerd bent, kan het voor jou zinvol zijn om eens een andere verzekeraar te gaan bekijken.
  5. Samenwonen/alleen wonen/trouwen. Deze levensgebeurtenissen hebben ook invloed op jouw keuze van verzekeraar. Als jongere ben je automatisch bij dezelfde verzekeraar als je ouders. Dit kan veranderen wanneer je gaat samenwonen of trouwen, en je naar dezelfde verzekeraar als je partner wil overstappen.

Hoe veranderen?

Je kan twee dingen doen, ben je niet tevreden over een aantal zaken in je polis, dan kan je misschien wel je polis wijzigen. Maak hiervoor een afspraak met je verzekeraar en leg haarfijn uit wat je wenst te veranderen. Ben je helemaal niet meer tevreden dan is het misschien het beste om geheel van verzekeraar te veranderen.

Informeren

Het allerbelangrijkste voor je de overstap waagt, is het gaan vergelijken en je goed laten informeren over mogelijke verzekeraars. Enerzijds kan je al beginnen met de zoektocht op internet, daarnaast kan je ook informeren bij familie of vrienden. Aan hen kan je de kleine details, en ook negatieve punten vragen die je verzekeraar je misschien niet zal vertellen.

Ga naar een nieuwe verzekeraar

Heb je de keuze gemaakt, maakt dan een afspraak met jouw gekozen verzekeraar. Deze zal jou alle nodige informatie verstrekken, en de nodige formaliteiten voor jou in orde brengen. Ook zal deze een overdracht vragen bij je eerdere verzekeraar. Hier moet jij dus zelf niks voor in orde brengen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.