Hoe kies ik een goed tattoo ontwerp?

Een tattoo laten plaatsen doe je niet elke dag, en beter nog het is voor de rest van je leven dus je doet er goed aan om niet over één nacht ijs te gaan. Het is moeilijk om een keuze te maken. Je wil immers iets dat in alle periodes in je leven kan passen. Om je te helpen een goede keuze te maken hebben we een aantal zaken voor jou op een rij gezet.

Het ontwerp en de plaats op je lichaam

Het ontwerp van de tattoo is het allerbelangrijkste. Maar in veel gevallen hangt het ontwerp samen met de plaats op het lichaam. Denk goed na over waar je de tattoo plaatst. Dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je job. In de zorgsector bijvoorbeeld heeft men niet graag grote opzichtige tattoos. Dit is toch iets waar je ook als je jong bent rekening mee moet houden. 

Tijdloos

Een tattoo heb je voor altijd dus het is goed nadenken over het ontwerp dat je laat plaatsen. Een tattoo laat je niet zomaar in een dronken of dromige bui plaatsen, daarvoor is het te ingrijpend. Maak dus een keuze die ook morgen, volgend jaar en binnen 20 jaar nog steeds jou keuze is. Uiteraard kan je vandaag de dag tattoos ook chirurgisch weer laten verwijderen, maar geef toe door even na te denken kan je zo’n extreme zaken vermijden.

Persoonlijke keuze

Sommige mensen kiezen ook voor een zeer persoonlijke emotionele tattoo. Denk maar aan de naam van een overleden vriend. Liefst van al plaatsen de meesten dit op een niet zichtbare plaats omdat het iets heel persoonlijks is. Je kan kiezen voor een spreuk of een levensmotto. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Live your life!
  • Follow your dreams!
  • Don’t let anyone get you down.
  • All you need is love.
  • Love is everywhere.
  • Music is my religion.
  • In God we trust.
  • Memories are forever.

Naast levensmotto’s komen namen en data’s vaak voor. De naam je geliefde, je kinderen, je overleden (groot)ouders, je idool, je boezemvriend(in),… .

Een goede tattoeëerder 

Naast een goed ontwerp en het vinden van de juiste plaats op je lichaam, heb je natuurlijk een goede tattoeëerder nodig. Het is permanent dus je hebt echt wel de beste nodig! Zorg in ieder geval dat de tattoeëerder een vergunning heeft. Zo ben je zeker dat hij veilig en hygiënisch zal tewerk gaan. Je kan ook een vinden zonder vergunning, maar dan loop je meer risico’s op eerst en vooral infecties, en op slecht afgewerkte tattoos. Deze zonder vergunning zijn vaak een pak goedkoper, maar met je gezondheid speel je toch niet hé.

Prijs

 

De prijs van een tattoo schommelt voor een kleine tattoo tussen de 70-100 euro. Hoe groter de tattoo, hoe duurder het wordt natuurlijk.  

Besluit

We kunnen hieruit dus besluiten dat je niet zomaar een tattooshop moet binnenstappen. Denk goed na over je ontwerp en de plaats van de tattoo. Ga op zoek naar een goede tattoeëerder MET een vergunning. Praat erover met vrienden of familie, doe research op het internet en maak dan een weloverwogen keuze. Heel veel succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.