Hoe kies ik een goede zorgverzekering?

Er zijn vandaag de dag verschillende zorgverzekeringen. Hoe kies je nu de beste eruit? Elke zorgverzekering heeft zo zijn eigen voor- en weliswaar ook nadelen. Eigenlijk moet je de zorgverzekering kiezen die het beste bij jou persoonlijke noden aansluit. Om je een duwtje in de goed richting te geven zetten we een aantal aandachtspunten op een rij die je zeker zullen helpen. Succes!!

Wat is een zorgverzekering?

Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je bent vrij om je aan te sluiten bij welke verzekering. Een zorgverzekering is een ander woord voor een ziekte onkostenverzekering. Wat dus wil zeggen dat deze je financiĆ«le ondersteuning biedt wanneer je ziek wordt. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van een bezoek aan de dokter, een opname in het ziekenhuis, een operatie, medicijnen,… . Een zorgverzekering betaalt niet alles terug, maar wel een groot deelte.

Je hebt twee soorten van zorgverzekering namelijk de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Je bent vrij om te kiezen welke soort je afsluiten, maar de basisverzekering is alvast verplicht.

De basisverzekering

De basisverzekering zorgt voor de terugbetaling van de gewone standaardkosten zoals een bezoek bij de dokter, het ziekenhuis, medicijnen.

De aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering dekt ook nog andere kosten die in het basispakket niet verzekerd zijn. Denk maar aan anticonceptie, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen, hulp in het buitenland, fysiotherapie, geneesmiddelen, psychologische hulp, tandheelkundige zorg, zwangerschap,… . Dit zijn toch allemaal zaken waar ieder in zijn leven mee geconfronteerd wordt.

Deze aanvullende verzekering is niet verplicht, maar kan voor mensen met veel medische kosten of ouderen zeker aan te raden zijn. Het kost wel een pak meer dan de gewone basisverzekering, maar ziektekosten kunnen dan ook enorm hoog oplopen.

Zorgverzekering kiezen

De juiste zorgverzekering moet je kiezen op basis van je persoonlijke wensen en noden. De zorgverzekering die je vriendin heeft, is daarom niet voor jou de juiste. Kijk goed en denk na over wat je zeker verwacht van je zorgverzekering, en ga dan op zoek naar diegene die dit aanbiedt. Maak gerust een afspraak met iemand van een zorgverzekering, en zorg dat je antwoord krijgt op al je vragen. Sommige zorgverzekeringen bieden bijvoorbeeld meer aan voor jonge gezinnen of net voor ouderen. Afhankelijk tot welke doelgroep je behoort, kan je je eigen keuze maken. Laat je niet ompraten door anderen, maar ga voor diegene waar je je goed bij voelt. Ook kan de afstand voor jou belangrijk zijn. Wil je niet al te ver gaan als je vragen hebt, of om je ziektebriefjes af te geven, zoek dan een verzekering in de buurt.

 

Heel veel succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.