Hoe kies ik een stropdas die bij mijn kleding past?

Niet alleen vrouwen maar ook mannen kunnen uren voor de kleerkast staan. Twijfelen wat aan te doen, is deze combinatie wel goed, past dit wel bij mij? Iets waar mannen en dan vooral mannen die voor hun werk een stropdas aan moeten vaak mee geconfronteerd worden is met de volgende vraag ‘hoe kies ik een stropdas die bij mijn kleding past?’. Wel lieve mannen, stop met twijfelen, dit artikel helpt je op weg!

Grote schoonmaak

Stropdassen is iets wat je in sommige kleerkasten wel in honderdvoud terugvindt. Vooral zakenmannen die bijvoorbeeld dagelijks een pak met een stropdas aanmoeten naar kantoor. Soms willen ze gewoon elke dag voor dezelfde das kiezen omdat het wel lekker handig is, maar een beetje variatie is toch altijd leuk hé.

Eerst en vooral lieve mannen, haal al je stropdassen eens uit je kast en bekijk eens wat je hebt. Welke stropdassen draag je eigenlijk niet meer? En voor welke stropdassen ben je nu eigenlijk al te oud geworden? Of is die ene das met vlindertjes nu toch niet een tikkeltje ouderwets geworden? Tijd om schoon schip te maken, en alle overtollige oubollige dassen weg te doen. Breng ze naar een kringloopwinkel, daar kunnen ze er vast nog wat mee.

Basiskleuren

Eerst en vooral is het handig om enkele neutrale stropdassen in je kleerkast te hebben, basiskleuren zeg maar. Handig voor dagen dat je echt geen zin hebt om lang na te denken, dagen dat je eigenlijk al veel te laat bent of voor een plechtige gelegenheid. Een zwarte das bijvoorbeeld is zo’n basisstuk voor mannen.

De ideale combinatie?

Vandaag de dag kan op het vlak van mode heel veel! Gooi die modebladen open en ook voor mannen vind je de gekste combinaties. Ben je toch niet zo voor die vrolijke opvallende en soms schreeuwende kleuren dan kan je het best ook veilig houden. Een leuk motief of een speciaal kleurtje is natuurlijk altijd wel leuk. Een stropdas kan je hele outfit maken of juist doen falen.

Draag waar je je goed bij voelt. Heb je echt geen idee vraag dan raad aan je partner of je beste vriendin. Of your gay friend, die weet vast ook wel raad met stropdassen. Voor deze winter doen ruitjes, zachte herstkleuren zoals bruin en bordeaux het erg goed. Ook met paars en grijs in de verschillende tinten zit je altijd goed. Voor een leuk feestje kan je altijd eens gek doen en totaal fout gaan. Denk eraan, voel je altijd goed bij wat je draagt. De kleren maken de man, of de stropdas maakt de man in dit geval ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.