Hoe kom ik af van een sigarettenreuk in huis?

Roken is één ding, maar die sigarettengeur in huis die wil echt niemand. Het kan zijn dat je net iemand over de vloer hebt gehad, die in huis gerookt heeft. Van die geur wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer af. Of misschien wil je je eigen sigarettenrook wel maskeren voor komende bezoekers. In onderstaand artikel zetten we enkele tips op een rij om sigarettengeur te bestrijden. Alvast veel succes ermee!

Ammonia

Om de sigarettengeur te bestreiden, gebruik je een teiltje met warm water, wat ammonia en een paar druppeltjes afwasmiddel. Gebruik dit mengsel om te plekken die je wil reinigen bijvoorbeeld sofa, gordijnen. Wrijf ze vervolgens goed droog. Laat het teiltje staan en herhaal het schoonmaken geregeld. Hierdoor verdwijnt de de rook langzaam maar zeker. Maar, sigarettenrook is hardnekkig, deze verdwijnt niet zomaar, net als nicotinevlekken, maar dit hulpmiddeltje kan helpen.

Azijn

Plaats na het schoonmaken een teiltje met azijn. Dit helpt om de rook te doen wegtrekken uit je huis, gordijnen en de meubels. Door azijn toe te voegen aan je water kan je tapijten schoon trachten te krijgen. Ook voor de sofa kan je dit gebruiken.

Geurverfrissers

Er bestaan vandaag de dag heel wat geurverfrissers om vervelende geurtjes te bestrijden. Er is keuze zat uit lavendel, vanille, meiklokjes,… . Deze geurtjes zitten in een apparaatje die om de zoveel tijd een geurwolk in je woonkamer verspreidt. Alsof je net gepoetst hebt, heerlijk!

Vochtige doeken

Vochtige doeken ophangen gedurende de nacht na een feestje waar gerookt is bijvoorbeeld zou helpen om de rook in de doeken te doen dringen. Of het echt werkt is niet bewezen, maar het uitproberen waard. Ook op het moment wanneer gerookt wordt, zou je een schaaltje met een natte spons kunnen leggen. Hierdoor trekt de rook in de spons, en trekt deze minder in tapijten, gordijnen en meubels.

Frisse lucht

Om de rooklucht uit je huis te krijgen heb je natuurlijk een frisse wind nodig die door je huis waait. Deuren en ramen volledig open zetten om de rook buiten te krijgen helpt.

 Tot slot

Zoals in bovenstaand artikel zijn er wel een aantal hulpmiddeltjes te vinden tegen het verwijderen van sigarettenrook. Maar het zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes, sigarettenrook is heel hardnekkig en zeer moeilijk te verwijderen. De beste tip is nog altijd om gewoon buiten te roken, dan hoef je het nadien ook niet op te lossen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.