Hoe kom ik erachter of iemand vreemdgaat?

Het onderwerp van dit artikel is iets wat veel mannen en vrouwen bezighoudt ‘hoe kom ik erachter of iemand vreemdgaat?’. Een pijnlijk iets, maar je wil graag weten of je partner je bedriegt of niet. In onderstaand artikel staan we even stil bij de signalen die je eventueel kan opvangen. Het wil niet zeggen dat omdat je iets opmerkt, dat het ook zo is. Er kunnen ook andere verklaringen zijn voor bepaald gedrag, dus trek zeker niet te snel je conclusies. Als je een goede relatie hebt, kunnen jullie er samen vast wel uitraken.

Angst en controle

Eerst en vooral is het belangrijk om je eigen gedrag onder de loep te nemen alvorens je naar het gedrag van je partner gaat kijken. Sommige mannen of vrouwen zijn zo ontzettend bang om hun partner te verliezen dat ze deze gaan claimen. Ze willen bij alles betrokken worden en gaan zo ver dat ze de partner ook beginnen te controleren. Als er één grote tip is om een relatie gezond te houden, dan is het wel elkaar niet te controleren. Vertrouwen is de basis van elke goede gezonde relatie, hou dit ook zo.

Aanwijzingen en signalen

In onderstaand lijstje willen we je een aantal aanwijzingen en signalen meegeven die kunnen wijzen op een gedrag dat hoort bij vreemdgaan of overspel. Ga het lijstje niet af om te checken of je partner aan alle kenmerken voldoet, maar misschien herken je er bepaalde zaken wel in.

 • Je partner gedraagt zich de laatste tijd nogal vreemd dit wil zeggen dat je een verandering in zijn gedrag opmerkt.
 • Je partner is opeens extreem bezig met het uiterlijk bijvoorbeeld jonger willen lijken, nieuwe zaken aankopen terwijl hij of zij daar vroeger niet echt van wakker lag.
 • Je partner is vaak afwezig zonder dat je weet wat of waar hij of zij is. Ook krijg je een vage uitleg wanneer je vraagt waar of met wie hij of zij geweest is.
 • Je leest vreemde mailtjes of smsjes.
 • Je partner verlaat de ruimte wanneer hij opgebeld wordt.
 • Je partner heeft de nieuwe gewoonte om na thuiskomst te douchen en van kleding te wisselen.
 • Je partner wist nieuwe tekstberichten meteen.
 • Je partner moet de laatste tijd opeens wel erg vaak overwerken of werken in het weekend.
 • Je partner kijkt je niet in de ogen wanneer je iets over zijn of haar veranderde gedrag zegt.
 • Je partner toont totaal geen interesse in jouw werk of bezigheden.
 • Je partner is nerveus en zenuwachtig.
 • Je partner gaat sinds kort vaak op stap met zogenaamde vrienden of collega’s.
 • Je partner heeft een nieuwe hobby, maar wanneer je ernaar vraagt heeft hij of zij er weinig over te zeggen.
 • Je partner gebruikt een emailadres waar jij geen weet van heeft.
 • Je partner heeft geen enkele aandacht meer voor jou en ook de intimiteit van weleer is verdwenen.

Kritiek

Wat veel mensen wiens partner is vreemdgegaan opmerken is dat mensen net de rollen gaan omdraaien. Ze doen alsof jij misschien wel eens een andere partner zou kunnen hebben, of iets doet wat eigenlijk niet hoort. Zo willen ze zichzelf indekken. Bovendien geven ze kritiek op alles en nog wat, waardoor je jezelf uiteindelijk als het bedrog uitkomt de schuld gaat geven. Want jij bent diegene die te hard met je werk bezig was, geen tijd voor hem of haar had, te weinig complimentjes gaf, te weinig aandacht besteedde aan je uiterlijk,… . Vaak is die kritiek erg hard, maar wordt het gebruikt om de partner zijn vreemdgaan te rechtvaardigen.

Praten

Uiteindelijk is er maar één manier om erachter te komen of je partner werkelijk vreemdgaat of niet. Vraag ernaar! De ene zal het meteen glashard ontkennen, en de ander zal het uiteindelijk wel toegeven. Vaak merk je aan de reactie ook wel of je het bij het rechte eind had of niet. Wanneer het hoge woord eruit is, is het aan jullie beiden om te bekijken hoe jullie verder willen. Samen, of elk zijn eigen weg? Relatietherapie, of is het voorgoed voorbij? Praat erover, en hopelijk kunnen jullie er samen uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.