Hoe krijg ik een ex terug in je leven?

Contact houden met je ex, voor veel mensen is het gewoon ‘not done’. Het is heel erg moeilijke om een normale relatie met je ex te onderhouden. Vaak is er veel gebeurd, en zijn er dingen gezegd die iemand enorm gekwetst hebben. Maar sommige mensen slagen er wel in om na een tijdje weer een leuk contact met een ex op te bouwen. Hoe doe je dat nu, wel wij helpen je in onderstaand artikel even op weg.

Over de relatie heen

Pas wanneer beide partners over de breuk zijn, kan er op een normale manier weer met elkaar worden omgegaan. Wanneer één van de twee nog met liefde/haat gevoelens zit, is er een groot risico dat het contact snel weer de verkeerde kant opgaat. Het is duidelijk dat beide partners aan elkaar aangeven dat ze de relatie verwerkt hebben, dat het mooi was, maar dat het voorbij is, en dat elkeen weer verder gaat. Misschien kan een nieuwe relatie een mooi signaal zijn hoe goed het gaat. Als beide partners een nieuwe relatie hebben, is de stap om met elkaar om te gaan, of contact te leggen iets makkelijker. Vaak gaat er wel een grote tijd over vooraleer beide partners hieraan toe zijn.

Respect voor elkaars keuze

Het kan ook zijn dat er zoveel gebeurd is, en dat men er beiden geen behoefte aan heeft, dat is ook gewoon prima. Ook is het belangrijk om de keuze van de ander te respecteren. Zegt één van de expartners geen contact meer te willen, dan moet je daar begrip voor opbrengen. Ook al wil je het zelf heel graag.

Praten

Soms kan het helpen om een definitieve streep onder het verleden te zetten door erover te praten met elkaar. Duiden waar het misliep, zonder elkaar verwijten te maken. Praten om te verwerken, om elkaar van bepaalde gevoelens te ontlasten. Het mislopen van een relatie heeft vaak als basis het gebrek aan of verkeerd communiceren. Misschien lukt het beter om te praten nu jullie beiden afstand hebben genomen van elkaar. Het kan helpen om bepaalde zaken te verwerken of uit te praten.

Terug bij elkaar?

Is je doel om weer contact met je ex te leggen omdat je weer een relatie wilt met hem of haar, dat is een erg moeilijk iets. Misschien heb je al een tijd geen contact meer, dan weet je niet of er misschien een nieuwe liefde is, of die persoon wel nog contact met je wil? Kan je je gevoelens echter niet de baas, en wil je graag weten waar je staat, dan kan je altijd proberen een keertje af te spreken. Met die vraag stellen doe je niks verkeerd. Zegt iemand neen dan weet je vaak al voldoende. Bloeit toch opnieuw de liefde op, dan moet je ervoor gaan en er ontzettend hard van genieten. Wees eerlijk en oprecht, en toon je gevoelens die je voor hem of haar hebt. Besteed dan extra aandacht aan de communicatie en zoek uit waar en waarom het is misgegaan, en nog beter voorkom dat het opnieuw gebeurd. Heel veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.