Hoe leer ik het snelst een nieuwe taal?

Misschien ga je op reis naar een land met een taal die je niet spreekt, of moet je ergens heen voor zaken, of misschien wil je gewoon snel iets bijleren. Kortom, je wil graag een nieuwe taal leren, en liefst zo snel mogelijk. In dit artikel geven we je een aantal tips om snel een nieuwe taal onder de knie te krijgen. Heel veel succes ermee!

Reizen

Eén van de beste tips om een nieuwe vreemde taal te leren, is gewoon naar het land in kwestie te reizen. Door in contact te komen met de lokale bevolking, voortdurend de taal te spreken, leer je het beste. Je moet ook gewoon alles uit de kast halen om te communiceren met deze mensen, hoe weinig je ook kent, je bent op jezelf aangewezen. Een effectieve manier die snel werkt, en samen met een zakwoordenboekje in de hand, kom je werkelijk overal!

Taallessen

Engels, Frans, Spaans, Duits, en zelfs Turks en Chinees kan je tegenwoordig overal cursussen voor vinden. Speur het internet af en zoek de cursus die bij jou past, op een moment wanneer het jou uitkomt. Kies voor een cursus waar ze praktisch te werk gaan, en waar dialoog centraal staat. Zo leer je het snelst je uit te drukken in een vreemde, voor jou nieuwe taal. Wanneer je geen cursus bij jou in de buurt vindt, kan je ook eens op internet zoeken naar een thuiscursus die je via internet kan volgen. Leg jezelf de nodige discipline op om er dagelijks mee bezig te zijn. Vaak heb je ook huistaken en een coach die je helpt bij de moeilijkheden die je ervaart.

Lezen, muziek en TV

Maak van de nieuwe taal jouw nieuwe hobby. Deze hobby kan je combineren met andere leuke dingen zoals lezen, muziek en/of TV. Hierdoor leer je bij en koppel je het leerrijke aan het aangename. Schrijf dingen op die je niet begrijpt en ga er later naar op zoek. Songteksten vertalen zijn bijvoorbeel ook een goede manier om nieuwe woordenschat en uitspraken bij te leren. Bij films heb je ook het voordeel dat je de uitspraak van de taal hoort. En wanneer je een boek leest krijg je meer zicht op de zinsbouw en spelling. Allemaal goede leermethoden dus!

Spreken

Als laatste tip en misschien wel de meest effectieve om een nieuwe taal aan te leren moet je ze gewoon spreken. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is de boodschap! Zoek gezelschap op of eventueel via internet waarmee je de taal kan spreken. Wees niet bang om fouten te maken, daaruit leer je net. Een nieuwe taal moet je ook onderhouden dus blijf ermee bezig, ook al ben je niet in het land van de taal. Een reisje naar landen waar ze de taal spreken zo af en toe kan je wel helpen de taal te onderhouden. Veel succes ermee, en geef niet op!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.