Hoe leer ik voor een onlinecursus?

Online cursussen zijn vandaag de dag erg populair. Er zijn op het internet tal van cursussen te vinden, je hoeft het zo gek niet bedenken of je vindt er al een cursus van op het net. Veel gevolgde cursussen zijn een nieuwe taal aanleren, cursussen omtrent psychologie, geschiedenis en gezondheid, kralen maken, een muziekinstrument leren spelen,… .

Voordelen online cursus

Er zijn een aantal voordelen te vinden aan het volgen van een cursus online. Eerst en vooral is het vrij toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen bepaalde vooropleiding te volgen, je kan je gewoon inschrijven als je daar zin in hebt. Bovendien is er een groot aanbod dus je vindt vast en zeker iets dat je interesse wekt. Ook kan je zo’n cursus volgen wanneer je maar wil en op welk tijdstip dan ook. Het internet is ten slotte 24/24 beschikbaar. Ideaal te combineren met werk en gezin. Je hoeft je niet te verplaatsen en je kan een onderbreking nemen wanneer je even wat minder tijd hebt.

Diverse cursussen

In deze alinea zetten we een aantal scholen op een rijtje die online/thuiscursussen aanbieden. Op eigen tempo kan je de onlinecursus doorlopen. Sommige cursussen kan je op één avond doorlopen, andere vragen meer tijd (zoals bijvoorbeeld 10 lessen, 20 uur,…).

  • NTI: http://www.nti.be Bieden heel diverse cursussen gaande van masteropleidingen, Hbo-opleidingen, PC-opleidingen, talen tot hobbycursussen. Voorbeelden zijn: Office, haarverzorging, weddingplanner, life coach, klinische psychologie, arbeid en gezondheid, MBO pedagogisch medewerker jeugdzorg, MBO onderwijsassistent, en nog vele andere beroepsopleidingen.
  • NHA: http://www.nha.be Bieden heel diverse cursussen aan zoals bijvoorbeeld: basiskennis boekhouden, bedrijfsbeheer, medisch secretaresse, talen, webpage designer, kinderverhalen schrijven, begeleider buitenschoolse opvang, kinderpsychologie en vele andere opleidingen.
  • http://leren.nl deze website biedt heel wat kortdurende online cursussen aan. Deze cursussen zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Onderwerpen van de cursussen zijn: CV en sollicitatiebrief schrijven, presentatie geven, coaching, marketing, actief leren, timemanagement, omgaan met agressie, kritiek geven en ontvangen, burn-out herkennen en ook voorkomen, enzovoort. Voor ieder wat wils!

Cursus doorlopen

Wanneer je je inschrijft voor een onlinecursus moet je een bepaald aantal lessen/onderwerpen doorlopen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je alles goed begrijpt en indien nodig wat extra opzoekwerk omtrent het onderwerp doet. Pas wanneer je alles goed begrijpt, kan je een goed inzicht krijgen in de studie.

Opdrachten/examen

Elke onlinecursus bestaat uit het maken van enkele opdrachten en het maken van een examen. Na de gevolgde cursus ontvang je een certificaat en kan je eventueel ook aan de slag met je pas behaalde diploma/certificaat.

Om te studeren voor een online cursus ga je hetzelfde tewerk als het studeren voor een gewone test of examen. Sommige mensen leren makkelijker als ze visueel te werk gaan. Dit houdt in dat je dingen gaat lezen, herhaalt zodanig dat je ze bij een examen makkelijk voor de geest kan halen.

Onderwerp bijhouden

Nadat de online cursus is afgelopen, zelfs al heb je het examen gehaald, is het toch belangrijk om het onderwerp goed bij te houden. Herhaling helpt om een onderwerp nog beter onder de knie te krijgen.

 

Veel succes bij je online cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.