Hoe leer je snel goed gitaar spelen

Je hebt de muziekkriebels te pakken, je hebt een gitaar gekocht, en nu wil je natuurlijk heel graag snel (heel snel) gitaar leren spelen. Hoe pak je dat nu het beste aan. Wij zetten alvast enkele tips voor je op een rij in onderstaand artikel.

Muziek ‘voelen’

Je hebt de keuze gemaakt om een muziekinstrument te leren bespelen namelijk gitaar. Om je volledig toe te leggen op je nieuwe hobby, is het belangrijk om je volledig in te leven in je nieuwe hobby. Je moet de passie voor muziek voelen, die komt vanuit je hart. Zoek uit welke (gitaar)muziek jouw voorkeur verkiest. Elke muzikant kiest op een bepaald moment een muzikaal pad, je hoeft daar nu heus nog niet van wakker te liggen.

YouTube

YouTube is hét muziek- en videokanaal bij uitstek. Bekijk filmpjes, geniet ervan en leer eruit. Op YouTube vind je een grote diversiteit van verschillende video’s van artiesten zowel van amateurs als van grote sterren. Van elke muzikant (in spé) kun je wat bijleren. Er bestaan op YouTube ook filmpjes waarbij men letterlijk leert hoe je akkoorden moet spelen. Ben je zo iemand die snel dingen oppikt, dan is deze manier van leren misschien wel wat voor jou. Ook in combinatie met lessen kan het je helpen om sneller te leren gitaar spelen. Te proberen waard in ieder geval!

Muziekschool

Vele kinderen die gitaar willen spelen beginnen op de muziekschool. In het eerste jaar speel je nog geen instrument maar leer je noten lezen. Dit is ook belangrijk voor wanneer je later op een instrument gaat spelen. Je leert hierdoor tonen, noten en klanken herkennen. Dit is welwiswaar een tragere manier van leren, en dus niet ideaal wanneer je snel gitaar wil leren spelen. Wel heel effectief voor kinderen die bezield zijn door muziek, en daar misschien later wat meer mee willen doen.

Akkoorden leren

Via een boek kan je jezelf akkoorden aanleren. In elke boekenhandel of bibliotheek vind je wel zo’n boek. Akkoorden aanleren is niet moeilijk. Je studeert elk akkoord in en oefent door verschillende akkoorden na elkaar te spelen. Er bestaan tal van boeken met bekende liedjes met akkoorden erbij. Zo kan je met enkele akkoorden al een leuk liedje spelen zonder echt een geoefende muzikant te zijn. Ook op internet kan je voldoende akkoorden vinden. Even zoeken, en spelen maar!

Privéles

Naast alle bovenstaande zaken is privéles nemen misschien wel het allerbeste om snel gitaar te leren spelen. Een privéleraar heeft alle aandacht om jouw de kneepjes van het vak te leren. Bovendien kan hij je fouten aanduiden en bijsturen waar het nodig is.

Veel succes en veel plezier bij je nieuwe hobby!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Educatie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.