Hoe maak ik nieuwe vrienden

Sommige mensen hebben meer moeite dan ander om een sociaal leven te leiden. Dit is geen schande wanneer jou dit niet lukt. Misschien kunnen onderstaande tips jou helpen om je beter in je vel te doen voelen, en ten slotte een nieuwe groep vrienden leren kennen. Want geef toe, alles is leuker wanneer je een paar vrienden hebt die voor jou door een vuur zouden gaan.

Durf!

De eerste tip die we willen meegeven is ‘durf!’. Ook al ben je een verlegen type, probeer toch in contact te komen met anderen. Durf vreemden aan te spreken, want elke persoon kan misschien wel jouw nieuwe vriend/vriendin worden. Een kleine oefening is bijvoorbeeld dat je begint met op straat aan mensen het uur of de weg te vragen. Dit lijkt misschien een beetje raar, maar zo leer je toch je schaamte opzij zetten om nieuwe/vreemde mensen aan te spreken.

Onderneem nieuwe dingen

Om nieuwe vrienden te maken, moet je ook actie ondernemen en dus nieuwe dingen gaan doen. Dit kan gaan om een nieuwe hobby beginnen. Denk maar aan een taalcursus, kooklessen, fotografie, pottenbakken, stikcursus,… . Kijk even wat jouw aanspreekt en geniet van je nieuwe hobby. Nieuwe mensen leer je daar sowieso kennen, en misschien hou je er ook wel enkele vrienden aan over die je dan ook buiten de cursus ziet. Je kan zelf ook eens voorstellen om wat te gaan doen buiten de cursus om zoals iets gaan drinken, naar de film,… . Zo leer je elkaar ook buiten de cursus kennen.

Stel jezelf open

Tracht zelf ook een open en zelfverzekerde houding naar anderen toe uit te stralen. Mensen hebben geen zin om met onzekere mensen op te gaan trekken. Door een open houding straal je naar anderen uit dat je nieuwe sociale contacten niet uit de weg gaat.

Reizen

Voel je je niet geroepen om alleen te reizen en zoek je een leuke groep vrienden, dan zijn groepsreizen helemaal iets voor jou. Via een reisbureau of ook via internet kan je dergelijke groepsreizen boeken. Je hebt verschillende soorten reizen dus kijk even welke reis het meeste aansluit bij jou persoonlijkheid en interesses. Je hebt bijvoorbeeld wintervakanties, wandel- en fietsvakanties, maar ook erg verre reizen zoals Zuid-Afrika en India worden vaak door groepen bezocht. Ook vrijwilligerswerk in het buitenland is populair. Het voordeel daarvan is dat je daar echt mensen aantreft die volledig dezelfde instelling als jij hebben. Daarbovenop komt nog eens het feit dat je iets goed voor de samenleving doet. Handen uit de mouwen dus en boek snel een reisje!

Tot slot

Heb je een leuk vriendengroepje gevonden waar je je helemaal thuis invoelt: top! Geniet ervan, en onthoud dat je in vriendschapsrelaties moet blijven investeren. Het is geven en nemen en vraagt soms wat inspanningen. Maar het is nog zo leuk om dingen met iemand te delen die je graag hebt. Succes en geniet ervan, samen met je nieuwe vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.