Hoe maak ik zelf kruidenthee?

Kruidenthee is lekker, gezond en een ideale dorstlesser. Of wat is er beter dan een heerlijk kopje zelfgemaakte kruidenthee bij een spannend boek of een romantische film op de bank. Naast alle gezondheidsredenen is kruidenthee ook goedkoop, en makkelijk te maken.

Hoe maak je zelf kruidenthee?

Kruidenthee maken is helemaal niet moeilijk, iedereen kan het! Je kan eerst en vooral kiezen of je voor kruidenthee in zakjes of voor verse kruidenthee wil gaan. De beste en lekkerste keuze is verse kruidenthee, maar de makkelijkste keuze voor dagelijks gebruik is natuurlijk thee in zakjes.

Verse kruidenthee

In natuurwinkels vind je heel wat soorten verse kruidenthee (gedroogde kruidenblaadjes). Deze zakjes zitten vaak verpakt per 250 gram en je hebt een ruim aanbod. Erg duur is het ook niet. De prijs ligt rond de 3 euro per zakje van 250 gram, en daar kom je een lange tijd mee toe. Met een lepeltje kan je een grote pot thee van 1 liter zetten. Er zijn diverse smaken dus wellicht moet je in het begin even uitzoeken welke smaak je lekker vindt. Enkele lekkere, en vaak verkochte smaken zijn:

  • Kamille (rustgevend, kalmeert de maag na zware maaltijd)
  • Zwarte thee (helpt bij diarree)
  • Groene thee (rustgevend, goed voor het metabolisme)
  • Rooibesthee (helpt bij darmkrampen, wordt vaak koud aan baby’s met darmkrampen gegeven)

Verse thee maak je door eerst water te koken, daarna stop je een beetje van de verse thee in een buideltje en laat je het enkele minuten trekken tot het de gewenste kleur heeft.

Zakjes kruidenthee

De bereiding van zakjes thee is hetzelfde als wanneer je verse thee gebruikt. Je laat water koken, en dan stop je een zakje in het water. De theezakjes zijn handig wanneer je juist een kopje thee nodig hebt. Na 1 minuutje is de thee vaak al getrokken wanneer je enkel een kopje gaat nemen.

Laat je verrassen door alle verschillende smaken van thee, en geniet ervan op de bank gedurende deze koude en donkere winteravonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.