Hoe maak je een fruitsalade?

Een kommetje zelfgemaakte fruitsalade, niks smaakt beter dan dat. De stralende zon erbij en dat is puur genieten. Een fruitsalade is een gezonde lekkere snack, boordevol vitamines en mineralen. Het geeft zowel jong als oud energie voor de ganse dag.

Verschillende soorten fruit

Er is tegenwoordig heel veel keuze uit soorten fruit, dus variatie heb je alvast genoeg. Kies de soorten fruit die je zelf lekker vindt in een fruitsalade. Je kan het beperken tot 2 of  soorten, maar je kan ook gaan voor 5 of 6 soorten. Sommige smaken passen iets beter bij elkaar dan anderen, maar dat is een persoonlijke smaak. Wanneer je een fruitsalade maakt voor bijvoorbeeld een feestje, kan je wel kijken naar de prijs van het fruit op dat moment, en daarop je keuze baseren. Je kan ook beter kiezen voor seizoensgebonden fruit. Door de import vandaag de dag kan je op elk moment van het jaar elk soort fruit eten, maar zeg nu zelf aardbeien bijvoorbeeld smaken toch veel beter in augustus dan in januari.  

Enkele voorbeelden van soorten fruit die goed samen passen in een fruitsalade:

  • Banaan – druif – Mango – Appel
  • Sinaasappel – Pompelmoes – Peer – Appel
  • Pruim – Druif – Peer

Fruit snijden

Een fruitsalade is heel makkelijk. Na het kiezen van je fruit, was je het fruit en versnijd je het in blokjes of schijfjes. Verwijder ook alle pitjes en draadjes zodat mensen niks vervelend in hun mond krijgen.  

Verdelen

Fruitsalades kan je heel orgineel opdienen. Het hoeft niet altijd in een saai kommetje te zijn. Fruitprikkers zijn bijvoorbeeld heel erg leuk. Of fruit opdienen in een coupje (bestaande uit koek) waar je normaal ijs in schept, is nog erg lekker ook.  

Bewaren

Probeer je fruit pas op het laatste moment te snijden, en bewaar het ook op een koele donkere plaats. Tegen het kleuren van het fruit kan je wat citroen sprenkelen op het fruit, maar let hier wel mee op want teveel citroensap kan je hele fruitsla zuur doen smaken, en dat is nu ook niet echt de bedoeling.  

Extra’s

Je kan bij je fruitsla nog een aantal extra’s serveren om het geheel wat op te vrolijken. Denk maar aan vanillepudding, zelfgemaakte slagroom, chocoladeschilfers, crumble, enzovoort. Net iets minder gezond dan de fruitsalade zelf, maar wel erg lekker!!

SMAKELIJK!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Culinair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.