Hoe rook je sigaren op de juiste manier?

Een sigaar roken, het lijkt makkelijk, net als een sigaret, toch? De eerste trek van een sigaar is de meest bevredigende moment dat er bestaat als je sigarenliefhebbers mag geloven dan toch. Er komt in ieder geval meer bij kijken dan iedereen wel denkt. Wat vooral geldt voor een sigaar is, neem je tijd ervoor, matig je gebruik, en geniet van jouw moment.

Je sigaar aansteken

Een sigaar is een zeer gevoelig iets. Een sigaar is een natuurlijke product dat gevoelig is voor luchtjes. Steek daarom je sigaar bij voorkeur aan met een reukloze gasaansteker. Een aansteker op basis van benzine of een kaars in dan ook uit den boze. Een lucifer mag wel, maar enkel als de zwavel in rook is opgegaan. Voorkom dat de vlam de sigaar raakt voordat het vuureinde enigszins warm is. Zuig de vlam vervolgens met korte trekjes naar de sigaar en draai deze intussen rond. Dit zorgt ervoor dat de sigaar gelijkmatig gaat branden. Mocht de sigaar uitgaan, tik dan even het voorzicht van de as ervan en steek de sigaar opnieuw aan zoals hierboven beschreven. Wanneer de sigaar volledig afgekoeld is, steek ze dan niet opnieuw aan. Een afgekoelde sigaar die opnieuw wordt aangestoken boet in aan smaak.

Je sigaar roken

Een sigaar roken doe je in alle rust en kalmte. Neem er de tijd voor, en geniet er ten volle van. Het is jouw moment. Neem zachte trekken met tussenpozen, zo heb je de sigaar op zijn best. De rook van een sigaar inhaal je niet, maar proef je in de mond en de neus. Laat de rook even in de mond rondgaan en blaas ze vervolgens uit in wolkjes. Houdt een sigaar nooit te lang in je mond, een natte sigaar smaakt helemaal nergens naar. Tik de as niet te vaak van de sigaar. De as tempert het vuur en koelt de sigaar ook. Ongeveer een centimeter as duidt op een goed gerolde sigaar. Als je de overbodige as van de sigaar wil tikken, doe dit dan zachtjes langs de rand van een asbak.

Je sigaar uitdoven

Een sigaar rook je niet zoals een sigaret tot het einde. Een sigaar is opgerookt wanneer de smaak verandert. Sigarenrokers weten perfect wanneer een sigaar is opgerookt. De meeste sigaren kan je tot ongeveer 2/3de oproken. Wanneer je een sigaar in de asbak legt, dooft deze vanzelf. Je drukt een sigaar niet op dezelfde wijze uit zoals je bij een sigaret doet. Je laat de sigaar gewoon liggen, en deze dooft vanzelf uit. Wanneer je een sigaar toch uitdrukt, verspreidt deze een zeer onaangename geur.

Veel succes, matig je gebruik, maar geniet van je sigaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.