Hoe verkoop je snel een huis

Een huis verkopen is een grote stap en gaat gemoeid met veel geld. Als je daarnaast ook al een huis op het oog hebt of zelfs al gekocht hebt kan het zelfs grote zorgen met zich mee brengen. Natuurlijk wilt u uw huis zo snel mogelijk verkopen en voor de juiste prijs. Het aanbod op de huizenmarkt is echter groot, dus hoe maak je je huis aantrekkelijk genoeg zodat je het snel verkoopt.

 U kunt met behulp van de makelaar uw woning te koop zetten. Uw makelaar neemt u veel werk uit handen. Hij zorgt ervoor dat uw woning aangemeld wordt op Funda, dat er een informatiefolder gemaakt wordt en dat uw woning in de showroom van de makelaar komt te staan. Hij begeleidt eventuele kopers bij een bezichtiging en helpt bij de onderhandelingen. Nadat de koop is gesloten kan de hypotheekakte bij de Notaris passeren.

Maar een makelaarscourtage kan al snel oplopen tot twee procent van de verkoopprijs, en u bent een van de zovelen die via een makelaar verkopen.

Opvallen om je huis te verkopen

Wilt u uw huis snel verkopen dan zult u ervoor moeten zorgen dat uw huis opvalt. Wij af van het “normale”. Dat kunt u op verschillende manieren bereiken. Denk bijvoorbeeld eens aan een spandoek aan de gevel, of de vraagprijs op het huis aanplakken.

Via een website je huis verkopen

U kunt zelf het huis op Funda of Jaap zetten en een uitgebreide fotoreportage maken. Maar als u zelf een website maakt waar u een uitgebreide omschrijving van uw huis met natuurlijk een uitgebreide fotoreportage heeft, kunt u daar alle informatie op kwijt waarom nu juist uw huis een goed huis is. Op Funda of Jaap kunt u gewoon een link naar uw website plaatsen voor uitgebreidere informatie. Op uw eigen website kunt u gelijk zien hoeveel bezoekers er geïnteresseerd zijn in uw huis.

Net en opgeruimd huis

Indien u bezichtigingen krijgt zorgt u er natuurlijk voor dat uw huis er netjes en opgeruimd uitziet. Door misschien wat meubels weg te halen vergroot u de ruimte in uw huis. Probeer met een kritisch oog (die van een koper) te kijken naar uw woning. Is het een aantrekkelijke woning? Heeft de woning veel lichtinval of ziet het er donker uit? Een lichtere woning is ruimtelijker en dus aantrekkelijker. Is de woning goed onderhouden? Zit het behang netjes op de muur of laat het in de hoeken los? Ligt de vloerbedekking er nog netjes en fris bij? Denk erom dat de eerste indruk het belangrijkst is, je krijgt geen tweede kans.

Verkopen aan de makelaar

Er zijn ook makelaars die uw huis willen aankopen. Deze makelaar komt langs om uw woning te bekijken en doet een bod op uw woning. Komen jullie overeen dan kan het koopcontract getekend worden. Het voordeel hiervan is dat u hierover geen zorgen meer heeft. U heeft geen verkoopstress over dubbele lasten. Soms wordt zelfs de notaris door de makelaar voldaan. U kan zelf de verhuisdatum bepalen en snel op zoek naar uw nieuwe woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.