Hoe verminder ik mijn financiële risico?

Niemand loopt graag financieel risico, en vandaag de dag door onder andere de crisis in Europe, lopen meer en meer mensen de kans om terecht te komen in financiële moeilijkheden. Je hoeft helemaal niet zo ver na te denken, het verliezen van een baan, een ziekte, een kind dat gaat verder studeren, een ongeval,  … . Men staat er soms niet bij stil, maar het kan snel veranderen.

Heb je ook al eens gedacht aan het verkrijgen van een passief inkomen? Kijk dan eens hier:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Opletten voor risico’s

Het is nooit een garantie, maar een gewaarschuwd mens is er twee waard zegt men toch altijd. Risico’s inperken om grote problemen te voorkomen, dat is wat je moet doen. Hoe kan je nu risico’s op financiële problemen vermijden denk je nu waarschijnlijk?

Verzekeringen

Een goede polis aan verzekeringen is geen overbodige luxe. Misschien vind je het weggegooid geld en denk je het toch nodig te hebben, maar mocht jou iets overkomen als brand, stormschade of wateroverlast, dan ben je maar al te blij dat je deze verzekering afgesloten hebt. Zorg er ook voor dat je bij het afsluiten van een verzekering goed weet waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Lees de kleine letters vooraleer je een handtekening plaatst. Zorg er ook voor dat alle informatie klopt bijvoorbeeld dat de verzekering alle juiste gegevens heeft om ook later eventueel tot een uitbetaling over te gaan.

Bewust handelen

Ongelukken gebeuren vaak doordat mensen onvoorzichtig en onbewust handelen. Met een beetje oplettendheid kan je veel zaken voorkomen zoals bijvoorbeeld ergens tegenaan rijden, een ongeluk veroorzaken door te telefoneren in je auto, … . Wees ook voorzichtig met je eigen lichaam. Niet zomaar ergens gaan afspringen, uitkijken wanneer je oversteekt, geen wilde toeren uithalen, … . Zo bespaar je jezelf de kans op lichamelijk letsel en dus ook dure ziekenhuiskosten.

Spaarreserve

Het is ook belangrijk van trachten een beetje spaargeld achter de hand te hebben. Dit kan je dan inzetten bij extra kosten. Zo heb je geen schulden, want bij schulden krijg je ook altijd interesten. Je vermijdt extra administratiekosten of advocaatkosten want die worden ook voor jou aangerekend als het gaat om een schuld die jij nog moet aflossen.

Beheer je rekeningen

Beheer je eigen rekeningen zodanig dat je zelf weet hoeveel er maandelijks binnenkomt en weer buitengaat. Veel mensen weten niet wat ze allemaal uitgeven, en daar schuilt een klein gevaar in. Pas als je weet hoeveel je spendeert, kan je erop gaan letter, bewuster gaan leven en zo geld besparen. Dit zorgt ervoor dat je meer geld opzij houdt, wat dan weer financiële problemen in de toekomst zal vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.