Hoe verstandig is het om geld te beleggen in crisistijd?

Beleggen is altijd lastig. Kijk eens op mijn laatste project om te zien hoe ik dit aanpak:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Den tijden van crisis is alles wat met geld te maken heeft wel gevaarlijk denken velen. Maar is dat echt zo, of is net beleggen tijdens een crisistijd een goede zaak? In onderstaand artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje. Aan jou de keuze!

Geld beleggen

Een belegger wil uiteraard maar één ding, winst maken. Maar naast het feit dat je winst maakt, wil je natuurlijk ook verstandig beleggen. Het gaat tenslotte om jouw geld, jouw toekomst.

Actualiteit

Wanneer je vaak bezig bent met geldzaken en beleggingen, of je wil gaan investeren, dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het reilen en zeilen in de financiële wereld. Alles rond financiën gaat met zijn ups and dows, daarom is het belangrijk van het op de voet te volgen. Weten welke bedrijven de hoge winsten pieken, en welke bedrijven ten onder gaan, kan je helpen om een eventuele persoonlijke ramp te voorkomen. Goede kwartaalcijfers zal resulteren in een forse koersstijging. Dus dan is het zeker interessant om als belegger te gaan investeren.

Wat met de crisis?

Ten tijden van crisis zie je vaak lage rentevoeten, dan is het niet verstandig om te gaan investeren. Lage rentevoeten zorgen ervoor dat de koersen hoog zijn. Als de marktrente stijgt, dan keldert de koers. Dit wil dus zeggen dat jij als belegger erop verliest. Dat is zeker ook niet te bedoeling van beleggen. Wanneer je ziet dat een bedrijf lage rentevoeten heeft, investeer dan niet of nog beter, trek je beleggingen terug of verkoop ze door.

Is sparen beter?

Zoals in bovenstaande alinea aangeven heeft een bedrijf in crisis een lage rentevoet, dan is het beter om niet te gaan beleggen. Dan kan je beter het geld op je bankrekening laten staan en sparen. Je kan het bewaren tot het beter gaat in de economie, of zelfs investeren in vastgoed. Ook al is het crisis, er zijn altijd bedrijven die ondanks dat de economie zich in een neerwaartse spiraal bevindt, toch grote winsten behalen. Wil je echt gaan beleggen en actief meedenken, zoek deze bedrijven dan op, en investeer in deze bedrijven.

Risico’s

In tijden van crisis hou je toch nog extra rekening met wat er kan gebeuren. Wat als je je baan verliest, als je ernstig ziek wordt, een ongeval,… . Stel jezelf de vraag of je dit financieel te boven kan komen? Is dit niet zo, dan moet je niet al je geld gaan investeren in beleggingen. Ieder mens leeft graag met een beetje zekerheid, en dat is niet al te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.