Hoe vind ik leuk vakantiewerk?

Je kunt natuurlijk ook proberen om een passief inkomen te verdienen. Kijk hier om te zien wat ik daar over geschreven heb:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Vanaf 16 jaar mag je als student vakantiewerk doen. Vakantiewerk mag je doen tijdens alle wettelijke schoolvakanties. Zorg er altijd voor dat je een contract tekent, en dat je baas zich houdt aan de wettelijke regels. Hoe vind je nu een cool goedbetaald baantje? Wij zetten alvast enkele baantjes voor jou op een rijtje.

Wettelijke regels

Hoe jonger je bent, hoe meer regels de wet vooropstelt. Dit om jou als jongere te beschermen. Wanneer je jonger dan 18 bent mag je geen werk uitvoeren dat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Vanaf 18 mag je elk werk uitvoeren en acht de wet je verantwoordelijk genoeg om met risico’s om te gaan. Iemand van 18 zal ook meer verdienen dan iemand van 16 jaar, ook al voeren ze hetzelfde werk uit. Wil je meer informatie over de wettelijke regels, neem dan eens een kijkje op de website van de arbeidsinspectie Nederland.

Hoe vind je vakantiewerk?

Er zijn verschillende manieren om vakantiewerk te vinden. Natuurlijk weet je nooit op voorhand waar je terecht komt, maar uiteindelijk kan je er maar het beste van maken. Een vakantiebaan is maar voor heel even, en je verdient er geld mee. Vaak meer nog dan een vaste werknemer, want als student betaal je geen sociale bijdrage of belastingen.

Internet

Het internet is een goede start om je zoektocht naar een vakantiebaantje te beginnen. Kijk naar baantjes bij jou in de buurt. Vooraleer je erop reageert, kijk dan zeker eerst naar de voorwaarden en de functie waarin je aan de slag moet gaan. Ga eerst uitgebreid op zoek, en beslis dan in welke sector je aan de slag wil.

Uitzendbureau

Elk uitzendbureau biedt ook vakantiewerk aan. Werkgevers contacteren het bureau en vragen om X aantal studenten voor tijdens de zomer. Dit is voor werkgevers vaak een goede oplossing wanneer veel vaste werknemers in vakantie zijn. Ga tijdig langs bij het uitzendbureau, zo ben je zeker van je plaats.

Netwerk

Zoals bij het vinden van een gewone baan, is het ook bij het zoeken naar een vakantiebaantje zeker niet verkeerd om je oor eens te luisteren leggen bij familie en vrienden. Vaak zoeken ze in het bedrijf waar ze zelf werken ook studenten. Zo krijg je meteen ook informatie over wat er van jou als student verwacht wordt tijdens je werkperiode.

Naar het buitenland

Heb je zin om de saaie zomer in te ruilen voor het buitenland en tegelijk ook wat te verdienen? Dat kan zeker. Daarnaast heb je ook voldoende vrije tijd om van het land te genieten, en dus echt een vakantiegevoel te ervaren. In Frankrijk en Spanje vind je voldoende hotels of campings die personeel zoeken in hun hoogseizoen. Dit kan gaan van werken in de keuken, poetsen tot animatie van kinderen of activiteiten aanbieden gedurende de avonden. Ook kan je op zoek gaan naar Nederlandse cafés of restaurants in het buitenland. Die kunnen altijd wel personeel gebruiken die de taal van hun bezoekers spreekt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.