Hoe vind ik nieuwe consumenten voor mijn onderneming?

Een onderneming die wil groeien, moet blijven vernieuwen en nieuwe dingen om de markt brengen om zo nieuwe consumenten aan te trekken. Vanuit deze nieuwe consumenten verkrijgen ze meer winst, en kunnen ze op hun beurt opnieuw investeren. Nieuwe klanten vinden is niet altijd zo eenvoudig, zeker omdat er heel wat ondernemingen op de markt actief zijn. In dit artikel staan we stil bij het feit hoe je nieuwe consumenten kan aanwerven voor je onderneming.

Marktonderzoek

Eerst en van belang is het belangrijk om te weten in wat de markt op een bepaald moment interesse heeft. Het heeft geen zin om iets te ontwerpen wat niet verkocht zal geraken. Bij een marktonderzoek kan je ervoor opteren om al enkele eventuele producten te promoten. Door middel van een enquête kan je bevragen welk product het meest aantrekkelijk is. Zo krijg je een zicht op aan welke producten de consumenten nodig hebben, en waar er eigenlijk al een overvloed van is op de markt.

Product ontwerpen

Wanneer je weet welk product je op de markt gaat brengen, kan er gedacht worden aan het ontwerpen van het product. Ook bij het ontwerpen van een product en de verpakking moet je rekening houden met de consument. Een aantrekkelijke verpakking doet ook meer kopen, en trekt nieuwe consumenten aan. Wanneer je eenmaal een consument enthousiast hebt gemaakt, heb je er weer een nieuwe klant bij. Laat je bij het ontwerpen bijstaan door mensen die kennis van zaken hebben. Een verpakking die uit het oog springt, trekt nieuwe klanten aan.

Productie

Na het ontwerp van een product, kan je beginnen met de productie. Ook hierbij kan/mag je rekening houden met de wensen van de consument. Heel populair is vandaag de dag milieuvriendelijk werken. Mensen zijn zich meer en meer bewust van het milieu, en willen een gezondere leefomgeving. Hierop kan je inspelen door je productieproces hieraan aan te passen en transparant te maken. Dit wil dus zeggen dat je de consument betrekt bij het proces en uitlegt hoe alles verloopt. Van de opstart tot de afvalverwerking.

Promotie

Wanneer de producten klaar zijn, is de volgende stap de promotie van het product. Een goede promotie zet mensen aan tot kopen en dat is de bedoeling natuurlijk van promotie. Een promotiecampagne kost vaak veel geld. Toch bespaar je daar beter niet al te veel op want promotie zorgt voor bekendheid. En alleen als een product bekend is/geraak, verkoopt het ook.

Prijs/kwaliteit

Om na de promotie je product bekend te houden, is het belangrijk om een goede prijs/kwaliteit te leveren. Niemand betaalt graag veel geld voor iets wat het eigenlijk niet waard is.

 

Veel succes ermee!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.