Hoe volg ik de cursus sociale hygiëne?

Sociale hygiëne is erg belangrijk, elk bedrijf dat met voeding wordt, doet er goed aan om een certificaat hiervan te behalen. Een diploma van sociale hygiëne halen is helemaal niet zo moeilijk, het kan zelfs vandaag nog. Succes ermee!

Sociale hygiëne

Vandaag de dag is men strenger dan ooit ten opzichte van alle bedrijven die werken met voeding. Heel normaal ook want uit het verleden is al gebleken hoe bepaalde zaken zelfs mensenlevens kunnen kosten. Door een kleine inspanning kunnen ziektes en veel leed voorkomen worden. Een slechte sociale hygiëne zorgt voor een negatieve naam van een bedrijf, en kan een bedrijf zelfs de ondergang kosten.

Sociale hygiëne wil zeggen dat er binnen een bedrijf dat met voeding bezig is, aandacht wordt besteed aan de hygiëne. Voeding is een zeer delicaat iets, dat meer dan ooit onder vuur genomen wordt. Voeding is enorm gevoelig aan invloeden van buitenaf zoals bacteriën, ziektekiemen, enzovoort. Een slechte sociale hygiëne kan leiden tot voedselvergiftiging en andere vergiftigingen. Dit wil elk bedrijf natuurlijk vermijden door een goede sociale hygiëne toe te passen.

Voor wie?

Elk bedrijf dat zich bezighoudt met de verwerking, distributie of productie van levensmiddelen is het noodzaak om te werken via de HCAAP eisen. Dit houdt in dat er iemand binnen het bedrijf op de hoogte is van sociale hygiëne binnen het bedrijf en ervoor zorgt dat er volgens de regels gewerkt wordt. Deze persoon volgt de richtlijnen nauwgezet op, en stuurt bij waar het nodig is. Wordt dit niet toegepast, bestaat het risico op bijvoorbeeld salmonella, voedselvergiftiging en verontreiniging. Mocht dit naar buiten komen, dan is dit natuurlijk heel nadelig voor een bedrijf. Een certificaat halen voor sociale hygiëne voor een bedrijf, en een persoon die dit nauwgezet opvolgt, is dus zeker geen overbodige luxe.

HCAPP-cursus

Een HCAPP-cursus is hetzelfde als een cursus sociale hygiëne. In zo’n cursus leer je hoe hygiënisch te werken wanneer je werkt met voeding. Daarnaast leer je ook de risico’s op de werkvloer te beperken. Een HCAPP-cursus is bestemd voor medewerkers van cateringbedrijven, kantinemedewerkers en productiemedewerkers. Men richt zich in deze cursus vooral op:

  • Belang van hygiëne en de methode HCAPP.
  • Persoonlijke hygiëne.
  • Schoonmaken, afval en ongedierte.
  • Beheersing van temperatuur.
  • Inrichten van bedrijfsruimten.
  • Inkoop, opslag van voeding en houdbaarheid.
  • (voor)bereiden, presentatie en serveren van de voeding.

Het makkelijke aan deze cursus is dat je het examen meteen online kan afleggen. Je hebt een score van minimaal van 70% nodig om te slagen voor het examen. Zonder veel moeite kan je dus het certificaat behalen, en je bedrijf beschermen.

Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.