Hoe voorkom ik schulden op een niet verkocht huis

Soms blijven mensen met een huis zitten dat ze niet verkocht krijgen. Ook hier blijven soms kosten doorlopen. Belangrijk is om schulden op een niet verkocht huis te vermijden. Veel mensen betalen dubbele kosten wanneer ze een nieuw huis aankopen, en tegelijk nog met hun niet verkochte huis blijven zitten.

Afsluiten water/elektriciteit

Het water kan u makkelijk laten afsluiten bij een niet verkochte woning. Hierdoor bespaart u toch maandelijks een groot bedrag. De elektriciteit ook laten afsluiten is wellicht een moeilijker iets. Wanneer mensen bijvoorbeeld ’s avonds de woning komen bezichtigen moeten ze toch licht hebben. Wel kan u bij de energiemaatschappij vragen om op sluimerverbruik over te stappen. Hierdoor betaald u geen maandelijks vast bedrag, maar enkel het kleine verbruik dat u op dat moment hebt.

Makelaars

Makelaars doen grote beloften en vragen vaak veel geld. Wanneer u huis al lange tijd te koop staat kan u misschien zonder makelaar. Misschien heeft u intussen voldoende kennis om dit zelf om te volgen.

Tijdelijke huurders zoeken

Blijft de verkoop van een huis te lang aanslepen, dan kan er ook altijd voor kiezen om het huis (tijdelijk) te verhuren. Je kan met de huurders een bepaald contract afspreken en dat ze wekelijks ook bijvoorbeeld één mogelijke koper moeten ontvangen en rondleiden. Weliswaar is het voor de huurders maar een tijdelijke optie. Het is ideaal voor mensen die hun huis verbouwen of tijdelijk een onderkomen zoeken.

Schulden

Bij blijvende schulden zal de bank beslag leggen op de woning om de hypotheek af te lossen. Dit moet natuurlijk vermeden worden want de woning is de investering van een gezin. Daarom is het van groot belang dat ze trachten hun maandelijkse aflossingen te blijven doen ook al hebben ze het financieel erg moeilijk.

Verbeter de woning

Schulden op een niet verkocht huis vermijden doe je simpelweg door het huis te verkopen. Misschien is het huis ietwat verouderd en geraakt het daarom moeilijk verkocht. Met enkele kleine investeringen kan je het huis opknappen en kopers zo over de streep trekken. Ook kan je met een likje verf wonderen doen. Ga eventueel ten rade bij een interieurspecialist. Die weet wat mensen graag willen bij de aankoop van een nieuwe woning. Voor sommige zaken kan je zelfs een premie van je gemeente krijgen. Je moet er wat tijd en moeite in stoppen maar als hierdoor je huis verkocht raakt, ben je in één klap wel van alle problemen verlost.

Tot slot

Een huis verkocht krijgen is in tijden van financiële crisis niet makkelijk. Mensen wachten liever nog even af, en ook banken zijn niet snel geneigd om een lening te geven zonder een deel startkapitaal. Je huis verkopen blijft altijd een risico en je zal niet altijd het bedrag krijgen wat je ervan hoopte te krijgen. In elk geval, tracht op voorhand ervoor te zorgen dat je nog een tijdje verder kan leven op financieel vlak zonder de verkoop van het huis. Zo kom je niet meteen in de schulden te zitten.

 

Heel veel succes met de verkoop van je huis!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.