Hoe weet ik of iemand echt van me houdt?

Liefde is mooi, liefde is puur en uniek. Maar wat is echte liefde? En hoe weten we of het wel oprecht is, hoe weet je nu of iemand echt van je houdt? Dat is een lastige vraag, en die vraag houdt heel wat mensen bezig. Ook mensen die al 20 jaar getrouwd zijn, worstelen soms met deze vraag. Houdt iemand wel (nog) van me?

Het prille begin

Vlinders in je buik, voortdurend aan hem of haar willen zijn, aan niets of niemand anders kunnen denken, niet kunnen eten of slapen, heel herkenbaar voor pas verliefde stelletjes. Wanneer je samen bent, kan je niet van elkaar blijven, en het voelt zo goed. Je wil dit gevoel voor altijd vasthouden, en zou dit voor geen geld ter wereld nog kunnen missen.

Gevoel

Maar na dat prille wondermooie begin duiken ook de vele vragen en twijfels op. Is dit wat ik wil voor de rest van mijn leven, hebben wij een toekomst samen, voel ik wat ik wil voelen voor die ene persoon? Belangrijk is om in deze fase naar je gevoel te luisteren. Blok je gevoelens niet af en tracht de ander zijn gevoelens ook aan te voelen, en te accepteren.

Praten

Bij twijfels is er maar één ding wat je moet doen: praten! Praat MET elkaar en tracht echt te luisteren, en te begrijpen. Enkel door echt te luisteren voel je aan wat de ander wil zeggen, wat de ander voelt vanbinnen. Sommige dingen wil je misschien liever niet horen, maar het is beter dat je het wel hoort, en dat je er iets mee kan doen, voor de relatie misschien doodbloedt. En dat willen jullie vast niet. Soms moet je als persoon, als stel, zaken opofferen om er samen voor te kunnen gaan.

Begrijpen

Pas na het vele praten, leer je elkaar echt kennen. Je weet wat je aan elkaar hebt, en je leert elkaar waarderen, ook de minder goede kanten van elkaar. Dat is een teken dat je echt van elkaar houdt. Als je weet waarom iemand zich zo gedraagt, of zo reageert, kan je het gaan begrijpen. Toon ook aan de ander dat je het echt begrijpt, of dat je het wil begrijpen. Begrip doet pijn verzachten, zorgt voor vertrouwen, en maakt praten mogelijk.

Samen

Voorheen waren jullie twee personen met elk een eigen leven, nu zijn jullie nog steeds die twee personen, maar gaan jullie voortaan samen door het leven. Elk moet bepaalde opofferingen maken, en jullie leven verloopt voortaan anders. Bespreek alles samen, en maak keuzes die voor beiden partijen goed aanvoelen. Alles wat jullie nu doen, bepaald hoe jullie verdere leven er zal uitzien, dus het is echt belangrijk om eerlijk te zijn, en de liefde die jullie voelen te laten leven.

Voor altijd samen of alleen?

Soms komen mensen tot het besluit dat het ‘samenzijn’ voor hen toch niet aanvoelt zoals het zou moeten aanvoelen. Soms is het ook maar één partij die er zo over denkt, en dan is het erg moeilijk. De ene wil alles opgeven om maar bij die ene persoon te zijn, en de ander wil de relatie verbreken. Dit is erg pijnlijk, en vraagt heel wat tijd en begrip om weer te helen.

Tracht altijd eerlijk te zijn over wat je voelt, en geloof in elkaar, en in jezelf. Elke dag is een dag waarin jullie samen kunnen zijn, verspil geen energie aan onbenullige zaken, maar hou van elkaar, geniet en leef!!

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.