Hoe weet ik of ik klaar ben voor een relatie?

Je eerste relatie, of weer gaan daten na een lange relatie, een echtscheiding of een overlijden. Het is niet altijd even makkelijk. Ben je wel klaar voor een (nieuwe) relatie? Of heb je nog tijd nodig om je voorgaande relatie te verwerken. Niemand kan jou zeggen wat te doen of net niet te doen, enkel jijzelf. Volg je gevoel, en vooral laat je door niemand onder druk zetten.

Positief zelfbeeld

Wanneer je een relatie met iemand wil aangaan is het eerst en vooral belangrijk om een positief zelfbeeld te hebben. Want pas als je van jezelf houdt, kan je ook van een ander gaan houden. Heb je het moeilijk met jezelf kan het je helpen om erover te praten. Neem je beste vriendin, je zus of je moeder in vertrouwen en deel je twijfels. Misschien kunnen zij je helpen weer helemaal positief te denken. Wanneer je positief ingesteld bent, zal je ook eerder de aandacht trekken van anderen. Door een open en spontane houding, zullen mensen ook interesse in jou hebben.

Tijd

Eerst en vooral is het ook belangrijk om na te gaan of jou vorige relatie echt een afgesloten hoofdstuk is. Is het echt voorbij, en voelt het voor jou ook zo aan? Of worstel je er nog steeds mee? Wanneer een vorige relatie of verliefdheid nog steeds jouw dagelijkse leven bepaald is het niet aan te raden om al meteen te gaan daten en een nieuwe relatie aan te gaan. Je moet eerst komaf maken met je verleden alvorens je een nieuwe toekomst kan gaan creƫren.

Praat erover!

Praten over relaties is niet altijd makkelijk, en al zeker niet als het over een mislukte relatie gaat. Je stopt ontzettend veel energie in een relatie, en als dan blijkt dat het dan toch niet lukt, raakt dat. Dan is het belangrijk om erover te praten. Kan dit met de persoon waarmee je de relatie had, dan kan dat voor beiden partijen veel uitklaren. Is dit niet mogelijk, praat er dan met iemand anders over. Zo kan je die relatie afsluiten en ben je klaar voor een nieuw begin. Leer je iemand nieuw kennen, en voel je dat het echt klikt, dan kan je er ook voor kiezen om erover te praten. Je hoeft niet tot in detail te gaan, maar je kan wel zeggen dat je met bepaalde zaken van je vorige relatie nog zit, en dat je wat tijd nodig hebt. Wil iemand echt voor je gaan, dan krijg je die ruimte vast en zeker.

Weer uitgaan

Ga weer op stap met je vrienden en sta open voor nieuwe sociale contacten. Je hoeft niet meteen opnieuw aan het daten te gaan, maar sta er gewoon voor open. Geniet ervan, amuseer je, en je weet nooit wat er op je pad zal verschijnen.

Tot slot

Of je nu wel of niet klaar bent voor een nieuwe relatie is moeilijk te zeggen, en dat kan niemand voor jou beslissen. Jij en jij alleen moet die keuze maken. Voel je je er goed en vertrouwd bij dan moet je het doen. Voel je echter nog angst en onzekerheid, dan wacht je beter nog een tijdje tot je er helemaal aan toe bent. Geef jezelf alle tijd en ruimte die je nodig hebt, en laat je niets door iemand anders opdringen. Ben je toch aan het daten gegaan, en was het nog te vroeg, bespreek dit dan ook en geef jezelf de tijd. Heel veel succes en geniet ervan! Het leven is nog zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.